Hundijaht sai neljapäeval kiire lõpu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänavu sügisel fotoobjektiivi ette jäänud hunt on veel elus, sest Põhja-Läänemaal on nende jahtimine keelatud. Hundi keskmine eluiga on küttimise tõttu vähem kui kaks aastat. VALERI ŠTŠERBATÕH

Tänavu rohkem hunte lasta ei või. Foto: Valeri Štšerbatõh

Neljapäeva õhtuhämaruses kütiti Kasari jahipiirkonnas korraga kolm hunti, seega Läänemaal sel jahihooajal hunte enam lasta ei tohi.

„Limiit on ammendatud,” ütles Läänemaa hundijahi koordinaator Kulno Rehkalt. „Kasari jahipiirkonnas kütiti 11. novembri õhtuhämaruses, kella poole viie paiku, kolm hunti. Ühekorraga.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haigele
2 aastat tagasi

Eks peaks 21.saj. inimene, sh karilooma pidaja, juba metsloomast nutikam ja võimekam olema. Ehket – neil maameestel, kelle kari on asjakohaselt ja arukalt kaitstud, ei ole hunti karta vaja. Ehket – soovitus haigetele: hoidke lihaostu raha kokku ja rajage hoopis kaasaegsed karjakaitse rajatised. Ärge jätke oma kariloomi omaenda rumalusest või koonerlusest või laiskusest loodusseaduste meelevalda.

haige
2 aastat tagasi

eks tuleb ise püssiga valvele minna, või võsa alla rotimürgiga lihakamakaid viia. enda kariloomad siiski tähtsamad