Haapsalu boolingusaal paneb uksed kinni

Elen Freivald

elen@le.ee

Vanalinna Bowling muutub äri- ja elumajaks. Eskiis

Vanalinna Bowling muutub äri- ja elumajaks. Eskiis

Haapsalu vanalinnas tegutsev boolingusaal peab pühapäeval viimast sünnipäeva, tuleval aastal kerkib sinna kortermaja.

„Vanalinna Bowling ja hostel on Haapsalus olnud nii pikka aega, et tõenäoliselt on enamik Haapsalu inimesi vähemalt korra käinud kuuli veeretamas ja paljud Haapsalu festivalide külastajad on meie hostelis ööbinud,“ ütles Vanalinna Bowlingu omanik Arvi Nebokat. Ta tõdes, et iga lugu saab ükskord otsa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sirje
2 aastat tagasi

Mis häda on väikelinnas pidevalt autoga sõita, kui saab jalutades kohale.
Parklad peaksid olema kindlasti vanalinnast väljas.

Kati Nõdra
2 aastat tagasi
Reply to  Sirje

Võid ju kolida sinna kus puudub autoliiklus.

noo
2 aastat tagasi
Reply to  Kati Nõdra

aga mis asju on vanalinnas autoga ajada? 10 minutiga jõuab igasse punkti. Mis rahulduse see vanalinnas autoga nikerdamine annab?

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  noo

Räägib helbeke noo näol, kel elu nagu lill? Midagi tuua ega viia koju pole.

autodest
2 aastat tagasi

neid korteried ostavad jõukad inimesed pealinnast või välismaalt. Käiakse ilmselt mõned korrad suve jooksul. Et kuidas see nüüd liiklust meeletult segab?

Tähelepanek
2 aastat tagasi
Reply to  autodest

Vastus Teie küsimusele. Vaba elamispind üüritakse välja sõpradele ja tuttavatele ja arvata seda , et autosid vanalinnas vähemaks jääb, on väär!

En.
2 aastat tagasi
Reply to  autodest

To autodest: Seegi on variant. Aga kas mõned korrad suve jooksul oma korterit väisav omanik ongi arendustegevuse ülim mõte? Vanalinn niigi elutu, ootaks uusi püsiasukaid. Ent iga uus tuleb koos auto või kahega. Lossiplatsil niigi kitsas. Kui ka linnavalitsus sinna kolib, lubatakse küll maaalust parklat aga betoonväljak keskaegse linnasüdame all tekitab vähemalt minus võõristust. Ametlikult väärtustatakse rohepööret ja ehedust, välja kipub kukkuma veelgi suurem autostumine ja steriilne betoon… Bowlingusaali uutmine otseselt ei häiri aga üldiselt võiks LV tagalinna (mh. holmide) autostumisel silma peal hoida ajani, mil jalgsi või rattaga liiklemisega rohkem harjutakse.

Elisa
2 aastat tagasi

Perenaine oli sõbralik nagu vanglauks.
Käinud 1 k. Mitte 2.
Aga kurb muidugi kui sulgeb.

En.
2 aastat tagasi

Mitu püsivalt täidetud parkimiskohta Lossiplatsil asuv kortermaja kaasa toob (võib ju unistada jalakäijatest korteriomanikest)? LV paistab jätkavat ka plaaniga riigi- ja linnamaja (linnavalitsuse?) ehitamiseks politseimaja kõrvale. Kuidas haakub seegi linnaliikluse rohelisemaks-rahulikumaks muutmise kontseptsiooniga? Posti tänav ehitati küll totaalselt ümber jalakäijate-ratturite paradiisiks aga kuidagi peavad need sajad vanalinnas ‘töötavad-elavad’ autod ju sealse kultuurikilomeetri läbima. Lihtsalt huvitab, kas see voog jääb mõistlikkuse piiresse või mõjub pigem peletavalt.

Tähelepanek
2 aastat tagasi
Reply to  En.

Õige tähelepanek! Hetkel ehitatakse vanasse kaitseliidu majja kortereid, Saue tn. 9 tulevad korterid jõukamale publikule ja ka Saue tn. 4 saab kortermaja kunagi valmis. Ja muidugi vana kinomaja- kah korterid. Kuhu need autod kõik pannakse, millega Tallinna härrasrahvas siia linna kohale sõidab?

peaks vist
2 aastat tagasi
Reply to  Tähelepanek

nendele supet virisejatele autod kinkima…

üks bardakk
2 aastat tagasi
Reply to  En.

see olema saab, eriti suvise liikluskorraldusega

no milleks
2 aastat tagasi

pange paar restorani kinni parem, nagu neid vähe oleks

einojah
2 aastat tagasi

noh, mis seal ikka- kui kinni, siis kinni. Murelikuks teeb see, et ehitamine võib hakata liiklust häirima. Ja lihtsalt igavusest tahaks kuskile mingit allkirja anda, igaks juhuks.

Nojahei
2 aastat tagasi
Reply to  einojah

Liiklemine ongi elu eesmärk või?

einojah
2 aastat tagasi
Reply to  Nojahei

jääb küll selline mulje. Ja absoluutselt ükskõik, mida keegi oma varaga peale hakkab, ikka leidub keegi kes tahaks nõu anda, targutada või ära keelata- eesti keeles öeldes lihtsalt möliseda.

igaks juhuks
2 aastat tagasi
Reply to  einojah

oli vanasti autol vänt ja meestel… Ehk läheb tarvis?!

Sportlane vist
2 aastat tagasi

Ja mitte kellelgi pole sama äri peale vaistu?
On ju keegel üks väheseid asju, mida siin talvelgi saab harrastada!
linnavalitsus, appi!!

Kati Nõdra
2 aastat tagasi
Reply to  Sportlane vist

Boring

Keegeldaja
2 aastat tagasi
Reply to  Sportlane vist

Kogu aparatuur ammu omadega kutu. Ainult rikked, tõrked. Vahel ei saagi korralikult mängida, kui viiakse ühelt rajalt teisele. Ajast ja arust ning hiilgeaeg ammu läbi. Sellised asjad peaksid olema munitsipaliteedi käes, kellel oleks reaalne võimalus normaalse toimimise eest hea seista ja antud spordiala edasi viia. Haapsalus tõelisi tegijaid küll- Olari Nebokat, tema isa Arvi Nebokat. Oleks kellel asja noorte seas edasi viia.

Jundas
2 aastat tagasi

Lollid ja ülbed teenindajad tõõmmaku nüüd emmi…suhelda ei oska.

Puzikov
2 aastat tagasi

kas omanik planeeris äri ümber või vahetas see kinnisvara nüüd omanikku ?

Juhan
2 aastat tagasi

Hea uudis