0

Ulrika Tülp võitis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali

Ulrika Tülp suvises mängus rõõmsana. Foto: Jana Pipar
Ulrika Tülp suvises mängus. Foto: Jana Pipar

Eesti naiste jalgpalli 2021. aasta meistrivõistlustel tegid käesoleval hooajal kaasa kaks Läänemaa naisjalgpallurit.

Saku Sportingus tegi kaasa Ulrika Tülp ja Pärnu JK Vapruses mängis oma debüüthooaja Trinity Õismets. Nii Tülp kui ka Õismets tegid väga korraliku hooaja.

Taeblast pärit mitmekordne Eesti jalgpallimeister Tülp võitis lõppenud hooajal taas medali. Sellel korral sai ta kaela hõbemedali. Hooaja lõpus liigatabel poolitati ja Eesti neli parimat klubi mängisid omavahel ja tabeli neli viimast omavahel ühe ringi.

Läbi hooaja võitles Saku naiskond väga vapralt ja suur tugisammas oli naiskonnal just Tülp. Ta mängis kaasa 20 meistriliiga mängus ja lõi kuus väravat. Hooaja poolitamine ja tabeliseis tähendas seda, et Saku naiskond mängis viimases kohtumises valitseva Eesti meistri Tallinna FC Floraga. Asi oli lihtne, kui vastane suudetakse selili suruda, tullakse Eesti meistriks. Sest vahe Floraga oli ennem viimast kohtumist üks punkt.

Enne viimast, hooaja tähtsaimat mängu sai Tülp raske põlvetrauma. Paranemine veel kolm nädalat tagasi tundus võimatu. Kuid otsustavaks mänguks oli Tülp rivis. Naiskonna treenerid usaldasid võistkonna üht kogenuimat mängijat otsustavas mängus 30 minutit. Mäng oli nagu ikka kahe võrdse naiskonna vahel pingeline. Natukene oli ehk paremus Flora poolel. „Flora tegi parema mängu, selles osas ei saa vaielda. Me ei olnud päris need, kes oleme viimases mängus,” ütles Tülp.

FC Flora noppis ka erilise 2:1 võidu. Mõlemad väravad lõid pealinna pallurid Saku naiskonnale penaltist. Saku Sportingu peatreener Jan Harend tunnistas peale kohtumist, et halb on kaotada kahest penaltist löödud väravast.

Kaotus tähedas Saku naiskonnale ja Tülpile 2021. aasta meistrivõistlustelt hõbemedlait. „Hooaja lõpp oli isklikust vaatest rabe. Olid vigastused ja tervis vedas alt,” ütles Tülp.

Samas kiitis ta naiskonda: „Tiim tegi hea hooaja ja naiskonnana olime tublid. Kahju, et hooaja viimane mäng nii läks,” oli meie jalgpallur siiski positiivne.

Meie teine jalgpallur, Vatlast pärit Trinity Õismets tegi samuti korraliku hooaja. Ta tegi 17-aastaselt meistriliigas debüüdi ja mängis Pärnu JK Vapruse eest liigas 19 kohtumist. Ta jõudis kahel korral ka väravani. Vapruse naiskond lõpetas Eesti meistrivõistlused kõrge neljanda kohaga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz