Läänemaa JK esindusmeeskonda lahutab kõrgemasse liigasse jäämisest üks mäng

Läänemaa jalgpalliklubi esindusmeeskond. Foto: Mario Degtjov
Läänemaa jalgpalliklubi esindusmeeskond. Foto: Mario Degtjov

Pühapäeval, 7. novembril Haapsalu linnastaadionil sügiseses vihmas peetud 4.vooru kohtumises võitis Läänemaa Jalgpalliklubi skooriga 5-0 tabelis koht eespool olevat Tallinna JK Legion U21 võistkonda.

Kui eilne vastane on järgmiseks hooajaks oma koha esiliiga B tasemel juba kindlustanud, tuleb läänlastel veel korralikult pingutada, sest enne 14.novembril peetavat hooaja viimast mängu on kõik veel lahtine.

Võistkonna peatreener Theimo Tülp sõnas, et olukord on pinev ja võitluslik.

Tabelis kohtadel 8.-10. asuvad lisaks Läänemaale Nõmme Kalju FC U21 ja Vändra JK Vaprus. Läänemaal ja Kaljul mõlemal 32 punkti ja Vändral 30.

„Kui võistkonna vaimne ja füüsiline vorm on pühapäeval hea seisus, oleme võimelised hooajaks võetud eesmärki liigasse püsima jääda, täitma,” kommenteeris Tülp.

Tegelikult hoiatasid nii jalgpalli liit kui ka mitmed väiksemad klubid, kes kõrgemast liigast välja kukkunud, et teine aasta esiliiga B tasandil on kõige raskem.

Väikeklubile, kel puudub võimalus ülevaltpoolt mängijaid alla tuua – privileeg, mida saavad kasutada Premium Liiga duubelvõistkonnad, pakub tugevas liigas hakkama saamine, pidevalt korralikku väljakutset. Samas toob jalgpalliliidu president Aivar Pohlak välja, et kõrgliiga mängijate osalemine liigas tõstab ja aitab hoida selle taset. Eesti jalgpall on selles mõttes Euroopas unikaalne, et siin on kolm kõrgema liiga divisjoni.

Üleminekumänge, tulenevalt koroonaolukorrast, sel hooajal ei peeta ning kaks tabeli viimast langevad automaatselt välja.

Igal juhul on läänlased pärast kahte viimast võitu koduväljakul võidujanulised ning soovivad Vändrast punktidega naasta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments