Külastajate rohkus sunnib RMKd puhkekohti korrastama

Andra Kirna

andra@le.ee

Nõva puhkeala külastajate arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Foto: Kaire Reiljan

Nõva puhkeala külastajate arv on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud. Foto: Kaire Reiljan

RMK tahab Nõva kandis korda teha Lepaaugu lõkkekoha ja Metskonna puhkekoha.

RMK Lääne-Eesti piirkonna külastusala juht Marju Pajumets selgitas, et RMK kavandab piirkonna külastuskorraldusliku taristu arendamist. „Külastatavus on kasvanud ja probleemiks on muutnud parkimine, lõkete tegemine ja telkimine selleks mitte ette nähtud kohtades,“ ütles Pajumets. Lepaaugu piirkonda jäävad praegune Metskonna parkla ja puhkekoht ning Lepajõe parkla ja lõkkekoht, mis on aastatega muutunud üha populaarsemaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mees Metsikust Läänest
2 aastat tagasi

See kaitsealune munakivitee Perakülas on lihtsalt kohutav. Varsti pääseb puhkekoha juurde ainult maastikuautoga, madalapõhjalise bussiga pole mõtet üldse riskida. Samasugune tsaariaegne munakivitee on Saaremaal Kihelkonnast Papisaare sadamani – sõiduauto õudusunenägu! Nõva munakivitee tuleks tulevaste põlvede jaoks katta täitematerjaliga ja ainult jupike jätta vaatamiseks. Rahvas pressib nagu läbi lukuaugu randa või otsib liivaseid metsavaheteid, tehes loodusele veel rohkem kahju.

Kohalik
2 aastat tagasi

Keegi neid teid ka keegi metsas hooldab? Peraküla, liikuvajõe jne ümbruse teed on lihtsalt kohutavad, auk augus kinni…