Lääne-Nigula liigub kaheksa osavalla suunas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kadri Lukk on seda meelt, et neil võiks olla osavald, mis kannaks sama nime, mis on raudteejaamalgi – Palivere. Foto: Urmas Lauri

Kadri Lukk on seda meelt, et neil võiks olla osavald, mis kannaks sama nime, mis on raudteejaamalgi – Palivere. Foto: Urmas Lauri

Palivere ja Risti kogukonnakogud otsustasid nagu Taeblagi ühehäälselt, et nendeski piirkondades tuleks moodustada osavald.

Tõuke uute osavaldade tekkele andis Lääne-Nigula vallavolikogu augustis tehtud otsus, et volikogu septembriistungil otsustatakse Oru osavalla moodustamine. Selleks ajaks peavad ka praegused kogukonnakogud volikogule teada andma, kas oma piirkonda soovitakse osavalda.

„Kuna Oru soov rahuldati, siis arvan, et ka Palivere osavalla moodustamine on mõistlik otsus,” ütles Palivere kogukonnakogu esimees Kadri Lukk. „Kui volikogu poleks Oru taotlusele positiivselt vaadanud, siis poleks me nii julged olnud,” tunnistas ta. Lukk lisas, et kui tahta, et vallas oleks ühtne struktuur, on kõige parem moodustada osavallad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to Taavi
2 aastat tagasi

Kus Sa oled elanud, et oled nii eluvõõras. Trepikojaühistud on ammu olema. Tublimad paigutasid kohe endale eraldi katlad, kui kaugkütted kadusid. Osa trepikojas, kus elasid sellised imelikud, kes tahtsid teiste arvelt sooja, vaatasid pealt ja suu oli vesine. Miks peavad Noarootsi rootslaste järeltulijad jooksma Taeblasse almust paluma, kui saavad endaga suurepäraselt hakkama. Hakka mõtlema, ehk jõuab ka lõpuks kohale, et ühiskasutus pole alati kõige edumeelsem

Taavi
2 aastat tagasi

See on sama tark kui teha majaühistu sees näiteks trepikojaühistud. Killustate valla ära ja ainult kaklete omakeskis.

Mees Metsikust Läänest
2 aastat tagasi

Lääneranna võiks ka neljaks osavallaks tükeldada – Lihula, Hanila, Varbla ja Koonga. Või teisiti nimetades luik, haug, vähk ja see neljas elajas, kes kõiki laiali tõmbab…

Restart.
2 aastat tagasi

Kui see jama ükskord läbi saab, siis peaks tegema uuesti kihelkonnad ja maakonnad. Ja seda mitte nõukaaegsete rajoonide baasilt, vaid lähtudes muinasaja ja esimese Eesti vabariigi aegsest jaotusest. Maakond oli meie rahvale midagi hoopis enamat kui lihtsalt haldusjaotus. Olid ju omad traditsioonid, keelemurded, rahvariided jne.
Asutame liikumise “Restart”

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Restart.

Kuidas sa seda ette kujutada? Ja kes sellega üldse nõus on?

Juhhaidii
2 aastat tagasi

Mida need osavallad ühe suure ühendvalla koosseisus annavad? Finantsiliselt jagatakse raha valla eelarves lihtsalt ametnike palkadeks ära ja siis kukutakse vinguma, keskvalitsus on halb. Mida vähem ametnikke, mida tegusam ja mõistusega ühendvalla volikogu, seda parem valla käekäik. Mis on täna Lääne Nigula probleemid? Laias laastus nagu ei olegi, pseudoprobleemid, milliseid saanuks edukalt lahendada vallavolikogu tasemel, kui seal olnuks õiged mehed. Põhiprobleem selle valitsemise aja jooksul on olnud Nõva kool. Tohohh lumehelbekesed, nüüd peab siis igal lapsel olema koduukse ees kool või? Kes sellise kooli ülalpidamiskulud kinni peaksid maksma?

ehhee
2 aastat tagasi

Kadri on jälle tanki pandud!

Paliverest
2 aastat tagasi

Kas inimesed hakkavad ära pöörama, milleks Paliverele osavalda, mis praegu viga on, suurest rahakotist saab kõik tehtud, kui õiget asja ja lobi aetakse. Hetkel ainult pole õigeid lobistajaid. Loodame, et valimised toovad muudatusi ja asi hakkab liikuma, tänane võim ei ole suurt midagi Palivere heaks ära teinud.

Palivere
2 aastat tagasi
Reply to  Paliverest

Ilma valla toeta ei oleks ilmselt ka Palivere Spordi- ja Turismikeskust sellisel kujul nagu ta praegu on ja mis suisa Läänemaa tähtsusega objektiks on saamas. Teine asi muidugi, kuidas see kohalikku elanikku kõnetab ja kas nad on osanud seda oma kasuks tööle panna. Või kas keskus on osanud end oluliseks teha kohalikule.

Tõnu
2 aastat tagasi

Kas Palivere on ennem vald olnud, need lapspoliitikud selle valla kraavi ajavad, jälle hea raha kulutada, kas ka teavad kust raha juurde tuleb. Lukk võta puhkust, aeg on küps, ämbreid piisavalt juba, Paliverel on aeg arenema hakata, mitte jutustada ja kohal tammuda.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Tõnu

Palivere vald on täiesti olemas olnud kunagi. Enne esimest maailmasõda ühendati Taebla ja Palivere vald

Kohalik
2 aastat tagasi

Jänes porgandit ei saa, kui keegi tegus seda ei kasvata. Ise oleksite pidanud tegusad olema. Vägisi asjad on jamad.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Nikerdame ja näkerdame ning varsti saamegi ametnikke nats rohkem kui ennem suurt paljukiidetud eriti “targalt”tehtud riigireformi !

Kokku-lahku
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Väheke kummaline, jah, mis asi see vald siis enam on. Lahutagu kõik lra, oleks arusaadavam kõigile.