Haapsalus ja Ristil saab reedel kuulmist testida

Elen Freivald

elen@le.ee

Kuulmisbuss. Foto: erakogu

Kuulmisbuss. Foto: erakogu

Reedel, 10. septembril on võimalik nii Haapsalus kui ka Ristil peatuvas kuulmisbussis tasuta testida kuulmist või lasta üle vaadata oma kuulmisaparaat.

Kuulmisbuss toob testimis- ja nõustamisvõimaluse inimestele lähemale, sinna on lihtsam ja julgem minna. „Inimene saab sealt teada, milline on tema kuulmise tase ja kas tal on kuulmislangus. Anname kaasa ka soovitused, kuidas edasi käituda,” ütles Läänemaa vaegkuuljate ühingu juhatuse liige Kalle-Kusta Tõnisma.

Tõnisma nentis, et inimene läheb arsti juurde alles viimases hädas. „Üks helistas Rehemäelt ja ütles, et küll on tore, et Ristile tulete, et ta ei kuule juba neli aastat parema kõrvaga hästi, aga arsti juurde pole ka aega minna,” ütles Tõnisma.

Kuulmisbussis küll kõrvaarsti ei ole, aga seal on kas audioloog või audiometrist. „Kuulmisbussis on esmatasandi kuulmisnõustaja, kes on läbinud spetsiaalse koolituse, saanud vastava väljaõppe kuulmisskriiningu tegemiseks. Mitmed neist on ise ka vaegkuuljad ja kogemusnõustajad,” ütles Tõnisma.

Kuulmisbuss on liikuv testimis- ja nõustamiskeskus. „Seal saab teha kuulmisuuringuid, kasutades audiomeetrilisi mõõtmisvahendeid. Teeme bussis ka kuuldeaparaatide hooldustööd, puhastust ja pisiremonti,” kirjeldas Tõnisma. Tema sõnul saab bussis ka infot, kuidas vaegkuuljaga paremini suhelda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mai
2 aastat tagasi

Kumb siis õige on??? Pealkirjas on, et reedel saab kuulmist testida. Jutus aga on, et laupäeval.

segane tekst
2 aastat tagasi
Reply to  Mai

reedel saab testida ja laupäeval kuuled sellest, kui kuuled…

Tont
2 aastat tagasi

Vanamees läheb perearsti juurde ja kurdab,et kuulmine on väga kehv.Nii kehv,et ei kuule sedagi,kui ise peeretab. Perearst kirjutab talle raviks tabletid.Kui ma need ära võtan,kas siis hakkan tõesti paremini kuulma ?? Arst: ei,aga sa hakkad valjemini peeretama ! 😜

Oijah
2 aastat tagasi
Reply to  Tont

Tervisehädad on naljakad või? Ei tohiks olla. See on tegelikult suur probleem inimese elus, kui on nägemise, kuulmise jms häired, vähk ja teised rasked haigused. Nalja võib visata see, kellel see kogemus puudub, aga korda, et see päriselus ei ole naljakas!

113
2 aastat tagasi

selleks et teada kus ja millal täpselt buss liigub ja asub pean ostma lääne kobrulehe tasulise artikkli ,tase.

Kannataja
2 aastat tagasi
Reply to  113

Mine poodi ja vaata järgi ja aseta leht tagasi või mine raamatukokku….

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  113

Tõepoolest, selliste inimestele vajalike uudiste jaoks peaks olema tasuta info saamise võimalus. Kas Läänemaa äppi olete proovinud. Seal peaks olulisemad asjad saadaval olema, võin ka eksida muidugi.

tegemist
2 aastat tagasi
Reply to  113

on ju klassikalise sopalehega, kus ped.uudised on see eest tasuta