Opositsioon umbusaldas Lääneranna vallajuhte

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääneranna vallavolikogu liige Arno Peksar (seisab, vasakul) loeb ette umbusaldusavaldust. Urmas Lauri

Tänasel Lääneranna vallavolikogu erakorralisel istungil Lihulas andis opositsioon isekeskis sisse umbusaldusavalduse vallavolikogu esimehe Rait Maruste ja vallavanem Andres Hirvela vastu.

Koalitsioon eesotsas Marustega istungil ei osalenud, kohal ei olnud ka Hirvelat.

Opositsiooni liige Arno Peksar (Lääneranna valimisliit) luges umbusaldusavalduse ette oma liidukaaslaste ees, keda oli temaga kokku kohal kümme. Puudus üks.

Opositsioon heidab Marustele ette vallavolikogu töökorra korduvat rikkumist. „Peame vajalikuks muutust vallavolikogu juhtimises,” ütles Peksar vallavolikogu istungil.

Hirvelale heidab opositsioon ette poliitilise maiguga lisaeelarve koostamist, info valikulist edastamist vallavolikogu liikmetele ja venitamist vallale oluliste hangete väljakuulutamisel, mis seab investeeringud ohtu või muudab need valla jaoks ebamõistlikult kalliks. „Näiteks Koonga hooldekodu ja Lihula gümnaasiumi hoone,” ütles Peksar istungil.

Kuigi Lääneranna vallavolikogu esimees Vallo Kappak oli erakorralise istungi kokku kutsunud põhjendusega, et vaja on vastu võtta valla lisaeelarve, jäi see päevakorrast välja. Ettepaneku tegi Kappak ise. „Kuna meid on sii

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
2 aastat tagasi

Järgmine kord (12.augustil) siis ülejäänud 11 volinikku kohal ja saabki arutada…

kohalik
2 aastat tagasi

tuldi kokku lisaeelarvet arutama , mida siiski teha ei saa, 10 inimest kohal 21-st Lisaeelarvet saab arutada kui kohal 11 volinikku. Nii , et andsid omavahel teada lihtsalt ühel koosolekul, mitte istungil , et soovivad kedagi umbusaldada. Kelle see teade anti?.

muidumees
2 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Ja,vanasti õeldi nende kohta kingsepad,muidugi vene keeles.See lause ütles juba kõik.