Lääne-Nigula osavalla- ja kogukonnakogude juhid arutasid Kullamaal osavaldade asutamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Fotod: Urmas Lauri
Oru osavalla moodustamise otstarbekuse analüüsi koosolekul Kullamaal tegi Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa ettepaneku moodustada lisaks Oru osavallale ka Taebla, Palivere ja Risti osavald. Nii oleks kogu vald kaetud kaheksa osavallaga.

Rivo Noorkõiv on Geomedia koostatava analüüsi vormistamisega jõudnud sinnamaale, et käib praegu Lääne-Nigula vallas moodustatud osavalla- ja kogukonnakogudega nõu pidamas. “Mis oleks kõige mõistlikum, selleks olen täna teie käest sisendit saamas,” ütles Noorkõiv esmaspäeva pärastlõunal Kullamaale kogunenud seltskonnale.

Kullamaal olid osavaldade moodustamist arutamas Kullamaa ja Martna osavallakogu ning Risti ja Palivere kogukonnakogude esindajad.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endine kullamaalane
2 aastat tagasi

Mis koht see kullamaa äkki on, kui 4 aastaga pole suudetud ühtegi (!) tasuta bussi siit käima panna 🙁
Saamatu riik, saamatu omavalitsus – kohustuslik möödapääsmatu ääremaastumine 🙁

selline jura
2 aastat tagasi

ja mis kasu sellest haldusreformist oli…..kas keegi aru ka saab ?

Ats
2 aastat tagasi

Ma ei tänita tihti siin kommentaariumis. Kirjutasin palju sel ajal kui liitumised toimusid. Ühinemiskomisjoni esimees avaldas ka tänu,asjaliku openeerimise eest. Ka liitvalla nimi muudeti tänu minu ettepanekule. Muidu me elaksime praegu Läänemaal,Põhja-Läänemaal. See,et nn. haldusreform läbi kukub ,oli selge ju enne selle alustamist. See polnudki üldse haldusreform. See oli territoriaalrefor,mille käigus kõige suurem maakond sai veel suuremaks ja kõige väiksem muudeti kääbusmaakonnaks. Praegu ei taha keegi rääkida ka “haldusreformi” algsest mõttest. Kui ma seda kusagil tõstatan,siis öeldakse : Viisakad inimesed ei räägi enam ammu kokkuhoiust. 😅 Jah osavallad on samm paremuse poole halduses,kuid samm halvemuse poole niigi viletsat finantsolukorda silmas… Loe rohkem »

teeme
2 aastat tagasi

Ainus võ’imalus. Kui vald uuesti ei lagune, siis tuleks anda kõigile ühesugused võimalused. Kõik osavaldadeks.

Jaan
2 aastat tagasi

Ja milleks see ühinemine siis hea oli?

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Sest nn haldusreform on läbi kukkunud.