Lääne-Nigula laseb analüüsida vallaametnike koosseisu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavanema, endise Martna savallavanema Janno Randmaa sõnul on osavallad Lääne-Nigulas end õigustanud. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavanema, endise Martna savallavanema Janno Randmaa sõnul on osavallad Lääne-Nigulas end õigustanud. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vald tellis konsultatsioonifirmalt Geomedia uuringu, kas ja kuidas on osavallad end õigustanud.

Ühtlasi võtab Geomedia luubi alla kogu Lääne-Nigula valla ametnike koosseisu. Lääne-Nigula vallavanem Janno Randmaa ütles, et uuring telliti lähtuvalt Oru piirkonna soovist moodustada seal osavald. „Ühtlasi laseme analüüsida kogu struktuuri, et see töötaks operatiivselt ja kas seda oleks võimalik muuta kuluefektiivsemaks,” ütles Randmaa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahi nalja
2 aastat tagasi

Probleem ei ole ju koosseisus (arvus, struktuuris jms), vaid ikka pädevuse puudumises! KOVde kõige suurem häda on erialase haridusega inimressursi olematus ning kompetentside ja oskuste puudumine, mis annabki tulemuseks arusaamatu ettevalmistusega ametkonna (kindlasti on olemas ka tublisid ja oskajaid vallaametnikke). Kindlasti lisandub siia volikogu kirju koosseis ja omade seltskonna koefitsent, mida eriti väljapaistvalt tõestab antud vald ise. Inimlik lollus on suures osas hädade allikaks.

Teadja
2 aastat tagasi

Selle uuringu tellimise hanke läbiviimine võiks uurimisorganitele huvi pakkuda…

õpetaja
2 aastat tagasi

Väga ”kulu/efektiivne” on tellida uuringuid firmadelt erinevate küsimuste hindamiseks, sest ametnikud ise on sellisel tasemel, et nad ei oska midagi hinnata ega saa üldse millestki aru….Lollidemaa.

No krt!
2 aastat tagasi

Lääne-Nigula vald tellib uuringu Lõhmuse firmalt ! See saab kindlasti aus ja läbipaistev uuring olema,mis kiidab taevani eelmise vallavanema tegemisi .

En.
2 aastat tagasi

Täisartiklist selgus, et osavallad on vaid Lääne-Eesti kandis – mõlemast suurest saarest kuni Pärnu- ja Raplamaani. Mina näen osavaldade tõusus haldusreformiga loodud stalinlik/reformierakondlike oblastite likvideerimise võimalust. Võiks isegi öelda: Eesti tuleb veel ehk tagasi! Ka ll MS eel koosnes valla ametnikkond ju vaid vallavanemast ja sekretärist. Praegune suurvald on sisuliselt minimaakond koos maakonnakoguga, millest ei piisa kihelkondade täpseks juhtimiseks. Geomedialt kuluefektiivsusuuringu tellimist võib kindlasti nimetada üheks vähestest terve mõistuse sähvatustest Eesti üldise umbropsu lahmiva säästukursi taustal.

Elanik
2 aastat tagasi

Ei ole tarvis osavaldu. Piisab sotsiaaltöötajatest. Milleks palgafondi raisata. Lääne-N6gulas on piisavalt ametnikke.

peaksite
2 aastat tagasi

ka toidunõustaja palgale võtma ja igapäevased hingamistreeningud sisse viima

erametsamaa omanik
2 aastat tagasi

Jah need, miks küsimused, sellisel tasemel jäävad kestma.
Soovisin eile Kullamaa osavalla koosolekul osaleda Skye `i lingi kaudu,
kuid link puudus, vaja oli tagatoas asju sättida….

Einart
2 aastat tagasi

Tiiu, sinule on valla uksed lukus!

vau-vau
2 aastat tagasi
Reply to  Einart

Mis selle einariga nüüd jälle luhtus?

Lõhmus
2 aastat tagasi
Reply to  vau-vau

on Geomeediaga seotud nagu sä ja pe , Randmaa on muidugi osavaldade poolt, sest tänu temale on Martna osavald pidevalt pildis ja hästi hakkama saanud, nagu ka Noarootsi ja Kullamaa. Nõva Osavalla suhtes on vallavalitsus eesotsas Lõhmusega pidevat kiusu ajanud, siit ka Nõva kooli probleemid ja mainekahju

Tiiu
2 aastat tagasi
Reply to  Einart

Palun konkreetne põhjus ?