Premium liigas mängivad läänlannad võitsid

Vaprus-Levadia kohtumine 15. mail Pärnus. Kõige kõrgemale on kerkinud Virgo Vallik. Rocco Mõtt nr 8 vaatab meeskonnakaaslase pingutust. Foto: Svetlana Tšižova
Vaprus-Levadia kohtumine 15. mail Pärnus. Kõige kõrgemale on kerkinud Virgo Vallik. Rocco Mõtt nr 8 vaatab meeskonnakaaslase pingutust. Foto: Svetlana Tšižova

Nädalavahetusel olid võistlusmurul kõik hetkel jalgpalli kõrgemas seltskonnas mängivad jalgpallurid. Võitjatena väljusid naisjalgpallurid. Mehed seekord võidurõõmu ei maitsnud.

Saku Sporting, kus teist hooaega teeb kaasa Taeblast pärit Ulrika Tülp, võitis võõrsil tulemusega 1:0 Viljandi Tulevik/Suure-Jaani ühendnaiskonna. Eesti meistrisarja liider Sporting, kellel selleks aastaks kõige kõrgemad eesmärgid, oli tabeli teise poole naiskonnaga tõsistes raskustes. „Ma ei tea, mis meie mänguga toimus. Olime kehvad. Vastane mängis aga hästi ja au ning kiitus neile,” ütles kõik 90 minutit kaasa teinud Eesti meistrisarja üks resultatiivsemaid mängijaid. Siiski saadi vajalikud kolm punkti tabelisse ja jätkatakse liigaliidrina.

Oma kohta tabelis parandas Pärnu JK Vaprus naiskond. Koduses Pärnus alistati Põlva FC Lootos naiskond ja tõusti tabelis neljandaks. Ka siin oli mäng eeldatava favoriidi Pärnu poolt rabe. Esimesel poolajal tehti palju sööduvigu ja pallikaotusi.

Teisel poolajal mängupilt aga paranes ja oluline 1:0 võit saadi Eneli Kutteri väravast. Teine Läänemaa jalgpallur meistriliigas, Trinity Õismets pääses mängu kohtumise 55. minutil ja tegi hea etteaste. Kohe sai ta ohtlikult peaga löögile ja samuti jäi tal õige napilt mitmel korral puudu värava all skoorimisest. Vatlast pärit 17-aastane jalgpallur mängis kohtumises esimest korda vasakus ääres. „Natuke on keerulisem suunata palle siit äärest, kuid tööd tuleb ikka samamoodi ka seal teha. Treenerite poolt antud ülesanded on selged ja neid proovin ellu viia. Kindlasti oli minu mäng parem, kui viimati FC Flora vastu. Tundsin, et jõuan ja kiirus oli parem,” ütles Õismets.

Premium Liigas tegid aga ajalugu kaks lõunaläänlast. Rocco Mõtt ja Virgo Vallik astusid Pärnu rannastaadionil liigaliidri Tallinna FCI Levadia vastu platsile algkoosseisus.

Mõlemad mängijad näitasid ennast heast küljest. Mõned voorud tagasi Eesti jalgpalliüldsust kahe superväravaga üllatanud 18-aastast Vallikut valvati eriti suure hoolega. Noor ja ülikiire mängumees sel korral füüsiliselt tugevamate kaitsjate vastu häid momente ei saanud, kuid kogu mängu jooksul näitas Tuudilt pärit jalgpalluri kehakeel, et ta on igaks uueks olukorraks ja muutuseks väljakul valmis. „Muidugi oli raske liidri vastu, kuid andsime endast parima ja õppisin palju,” ütles Vallik.

Noort ründajat ja kogu Vapruse meeskonda kiitis peale mängu ka Premium liiga parim väravakütt Zakaria Beglarishvili. Pärnu JK Vaprus kaotas 0:4, kuid esimene poolaeg mängiti täiesti võrdselt. Mängu kommentaator Mart Paumäe lausus, et Levadial ei tekkinud ühtegi reaalset olukorda peale õnnetu pallikaotuse kastis.

Teine lõunaläänlane Rocco Mõtt näitas aga, et on tõeline võitleja ja raudmees. Tulles longates vaheajale, üks putsa näpus, oli aja küsimus, mil ta välja vahetatakse, kuid ta tegi valu trotsides teisel poolajal veel parema etteaste. Võitles igas duellis, jõudis olukorrad lõpuni mängida. „Kand tegi haiget, palusin ka vahetust, kuid hetkel on olukord selline, et tuli mängida,” ütles eeskujuliku mängu teinud Lihulast pärit poolkaitsja Mõtt.

Mõtt loodab kolmapäevaks jala korda saada, siis ootab koduses Pärnus Nõmme Kalju FC. Just seda vastast võideti kolm nädalat tagasi võõrsil Virgo Valliku 70-meetrise soolojooksuväravast 1:0.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments