Läänemaale tuleb ligi sada Teeme Ära talgut

Varasematel aastatel on talgupäeval üheskoos metsasid prügist puhastatud. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal osaleb 1. mail Teeme ära talgutel ligi sada väikest seltskonda. Neljapäeva hommikul oli registreerunud 92 talgut.

Viimase ööpäevaga oli lisandunud kuus talgut.

Selle aasta talgute eesmärgiks on olnud igaühe looduskaitse ehk niidu- ja maitsetaimede istutamine, puude istutamine ning putukahotellide ehitamine. Samuti toiduraiskamise vähendamine ehk kompostikastide valmistamine.

Kolmapäevase seisuga oli Läänemaale enim registreeritud lilleniitude talguid, mida oli kokku 31, 21 talgu eesmärk on valmistada kompostikast ja 12 talgut teevad putukahotelli.

Tänavu on soovitatav talguid pidada perega väikeses seltskonnas. Teeme ära Läänemaa kordinaatori Maret Metsaviiru sõnul on hea talgud siiski kirja panna, et oleks statistiline ülevaade. Samuti on toetajad pannud talgulistele välja desovahendid, seemnepakid lilleniidu rajamiseks. Esimestele registreerunutele jagus ka ehituspoe kinkekaarte kompostikastide ehituseks.

„Tänavune talgupäev kannab praeguse aja märki aga me saame hoida talgupäevade traditsiooni ning hoolida loodusest ja üksteisest,” ütles Metsaviir.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
2 aastat tagasi

see on siis moodsa ühiskonna eluviis nüüd. Kõige pealt tuleb üks koht korralikult ära pasandada ja pärast kambakesi, koos kaamerate, tulede ja viledega minna seda kõik kokku korjama ja asju ühest kohast teise tõstma.
Eriti tore on, kui kuskilt metsa alt näiteks mõni vana sammaldunud autokumm välja tiritakse- loodus on selle juba omaks võtnud, keegi on sinna juba omale elupaiga leidnud ja siis tuleb keegi innukas loll ja lõhub selle kõik ära.

Mõte
2 aastat tagasi
Reply to  noh

Teil rikub iga asi vist tuju ära, millest kirjutatakse!

Sass S
2 aastat tagasi

Noo kas iga korrastamine tuleb siis kusagile kirja panna . Ohh neid tänapäeva inimesi .

eputada
2 aastat tagasi
Reply to  Sass S

ju vaja

Tere koroona!
2 aastat tagasi

Nakatumisi ongi juba liiga väheseks jäänud!