Galerii: Poiss kalaga sai uue väljanägemise

Paul Uibopuu parandas teisipäeva õhtul Rootsituru ringil olevat kuju Poiss kalaga. Foto: Arvo Tarmula

Restauraator Paul Uibopuu parandas teisipäeva õhtul Rootsituru ringil asuvat kuju „Poiss kalaga”, mida Uibopuu möödunud nädalal surveveega pesi.

Uibopuu selgitas, et dolomiitkivi, millest kuju on valmistatud, on pehme ja seda surveveega pestes uhab vesi kujust kivitükke välja. Parandustööde käigus täitis Uibopuu kujusse tekkinud praod, et need ilmastiku mõjul ei süveneks.

Möödunud nädala neljapäeva õhtul pesi Uibopuu kuju surveveega puhtaks. Reedel jätkas Uibopuu promenaadi rannatrepistike dekoratiivsete sammaste puhastamist surveveega, et need esmalt samblast puhtaks saada. Uibopuu sõnul vajavad sarnaselt Rootsi turu skulptuurile väikest taastamistööd ka promenaadi trepid.

Sel aastal on Uibopuul kavas puhastustada ka Haapsalu vana kalmistu hauatähiseid.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kala
2 aastat tagasi

oi kui ilus tüdruk! Te ajakirjanikukesekesed olete ikka parajad seltsimehed küll. Minu eilses kommentaaris ei olnud küll midagi ebasündsat ega vihale õhutavat. Solvasin äkki Teid ennast kuidagi?