Enefit Green läks valla vastu kohtusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas. Foto: Arvo Tarmula

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas. Foto: Arvo Tarmula

Ristile hiigeltuuleparki kavandav Enefit Green pöördus Tallinna halduskohtusse nõudega, et tühistataks Lääne-Nigula volikogu otsus, mis keelab tuulepargi.

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur sai värskest kohtuasjast teada läinud reedel, kohe samal päeval, kui kaebus kohtusse jõudis. Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas helistas Suurele ja andis oma otsusest teada.

„Ütlesin äitäh teatamast,” ütles Suur. „Pikka juttu ei olnud. Eks me siis selgitame kohtule, miks tegime sellise otsuse, millega Enefit rahul ei ole.”

Kärmas ütles eile Lääne Elule, et pärast pikka kaalumist võeti tõepoolest kohtutee jalge alla. Kärmase sõnul on Enefit Green viimased pool aastat otsinud väga aktiivselt võimalusi vallavalitsuse ja kohalike elanikega koostööd teha, aga sellest ei ole midagi välja tulnud. „Kahjuks on see nii,” märkis Kärmas. Lääne-Nigula vallavalitsusse saadetud kirjad on saanud eitava vastuse, ja seda rohkem kui üks kord. „Tegime ettepaneku moodustada töörühm, kus arutada, kui kõrged tuulikud, kuhu, kui palju, ja kohaliku kasu mudelit,” ütles Kärmas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

Kaeban ka nüüd tööandja kohtusse kui ta mu palka ei kolmekordista esimese nõudmise peale.

Varoona
3 aastat tagasi

Nagu laulusalmgi räägib: ,,Igal kajakal oma kodu, igal rajakal oma rodu,,.

miks ka mitte
3 aastat tagasi

võidab ,kel tugevam advokaat või…

anonüümne
3 aastat tagasi

Rahvas kokku.
Aafrika kõrbes on maailma suurim ja kõrgeim tuulepark .

Selge sott
3 aastat tagasi

Eelmine suurem eriplaneerig tselluloositehas jäi kohtus läbi vaidlemata ning nüüd kõigil põhjendus olemas, et järgnevad planeeringud lihtsalt lõpetada. Nüüd nii lihtsalt ei saa.

Kohus
3 aastat tagasi

Selline asi tulebki kohtus läbi vaielda ja asi on siis selge.

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Kohus

eks maksumaksja raha eest võib kohtusse anda küll keda iganes. See on ju riiklik ettevõte või ei ole?

...
3 aastat tagasi

saanud eitava vastuse ja seda rohkem kui üks kord! Mida sa veel punnid siis? Ei saa EI vastusest aru. Tundub juba komöödiana, kuigi see nii ei ole. Päris kohutav ikka. Jääb ainult loota, et kohtus on vähe selgema peaga inimesed ja saavad aru, mida kohalikud öelda tahtsid selle pargi kohta.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  ...

ei ole mingit komejanti .. kärmas proovib mis puust see suur on … suur pole nendel radadel kordagi käinud, mida kärmas teinud. on õigustatud ootusi ja peabki minema kangutama … kohalik rahvas pärast veel tänulik kui suur ja ta kamp minema puhutakse enne valimisi.

Äkre
3 aastat tagasi

Rahva esindajate tehtud legitiimse otsuse kohtusse kaebamine on täiesti äkre tegevus ning sellise otsuse tagant paistavad vene karu kõrvad.
Siin ei jää muud üle kui valtsus peab sekkuma ning äkre poolt üle võetud ettevõttele päitsed pähe tagasi panema ja kremli mõjutustegevuse peatama.

Ametnik
3 aastat tagasi

Suur oskab kohe, Selise suhtumise tulemuseks on tuulepark. Tulge ükskord mõistusele ja lõpetage see Läänemaa arendamine läbi Suure silmade, selleks on võimalus sügisel valimistel.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Ametnik

ARENDAME LÄBI TEIE SILMADE; VÕI KUIDAS?

nagu
3 aastat tagasi

40 a. baaside lepingu pealesurumine

Tegelikult
3 aastat tagasi
Reply to  nagu

peaksid uurimisorganid ja prokuratuur asjaga tegelema- avalikku infot on piisavalt , et uurimine algatada. Kuidas sai üldse alustada eriplaneeringut, kui see oli seadusvastane ( kas keegi sai meelehead?, Kuidas oli Lõhmuse ja Suure eestvedamisel võimalik rahvast ja volikogu lollitada, kas nad siis ei teadnud, et tegutsevad seaduse vastaselt. Alles siis, kui rahvas tõusis üles ja tõi välja nn.kohalikud ärikad, kes toetavad ja suruvad tuuleparki, asusid nad asja mätsima, sest asi tõotas lõppeda neile krahhiga. Kohtus võib EG alati riigi raha eest vaielda, kuid pettusega, kus pole elementaarseid eriplaneeringu nõudeid täidetud ei saa rahvast lõputult lollitada.