Eksamieelset koroonatesti tahab teha alla poole lõpetajatest

Andra Kirna

andra@le.ee

LÜGi direktor Ain Iro ei tea siiani päris täpselt, kuidas testimist korraldada. Foto: Andra Kirna

LÜGi direktor Ain Iro ei tea siiani päris täpselt, kuidas testimist korraldada. Foto: Andra Kirna

Sel aastal pakutakse kõigile aprillis riigieksamite või Cambridge'i inglise keele tasemeeksami sooritajatele võimalust enne eksamit teha koroonatest, paljud noored pole sellest aga huvitatud.

19. aprillil toimuva esimese riigieksami – eesti keele eksami – eel said soovijad end kooli kaudu testile registreerida eile hommikul kella kümneni. Test ise tehakse kolm päev enne eksamit, 16. aprillil.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vaba tahe
3 aastat tagasi

kriisi ajal? Muidugi, las teeb testi, kes tahab, kannab maski,kes tahab, reisib nii palju kui süda lustib.Vaba tahe ju on nii ülioluline pandeemia ajal !

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  vaba tahe

teie jaoks on pandeemia igavene. Te ei näi arugi saavat, misasi see pandeemia on üldse.

riigis
3 aastat tagasi

pole lihtsalt julget juhti,kes ütleks,et test on kohustuslki ja kõik.Kui asi on soovituslik,siis poel sellest mingit kasu,sest enamus loobub.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  riigis

mis krdi kohustuslik! Inimestel peab säilima vaba tahe, vähemalt natukenegi. Kui teie olete harjunud truult ootama oma isanda käske ja keelde, siis see on teie asi, ärge soovitage teistele orjaelu!!!

Äkre
3 aastat tagasi

Ilma testita ei tohiks kedagi eksamile lasta. Iga testimata inimene on teistele ohtlik. Koroona pole naljaasi. Kuidas teadusnõukogu sellist asja lubab? Ühe erakonna kämmal jälle mõjutustegevust tegemas?

maestro
3 aastat tagasi

kui testi ei tee,
siis ei tea ju –
et oled ohtlik endale ning ilmale!?

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Pole midagi ohtlik, kaua võib sellest jaurata

Nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Eelmise aasta lõpus rääkis teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar Delfi otsesaates uuringust, mis näitas, et viirusetõrje meetmed ei aita isegi siis, kui nende järgimist hoolega kontrollitakse.

„Ma just lugesin ühte sõdurite tööd, kus oli tõesti karantiinid, kätepesud, maskid, isoleerimised – kõik mis võib välja mõelda. Ja mitte ainult see. Seal olid ka inimesed pandud, kes kontrollisid, kas sellest peetakse kinni ja ikka mõned inimesed jäid haigeks,“ rääkis Lutsar.

Rehv
3 aastat tagasi

Tore kui noortel on mõtlemisvõimet.