Kolledži üliõpilaste uuring: elus on parim pere

Uuringust selgus, et inimesed teeb praegu õnnelikuks pere. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kolledži tervisejuhi ja Tallinna tervishoiu kõrgkooli terviseedenduse üliõpilaste koostöös valminud arvamusküsitlusest selgus, et praegune aeg on parim perega olemiseks, õues liikumiseks, lugemiseks ja õppimiseks.

Õpilased küsisid gallupis, mis on elus praegu kõige toredam ja parem. 98% 182 vastanutest ütles, et elus on parim pere ja liikumine.  Oluliseks täheldati inimeste lähedusvajadust, koosolemist sõprade ja perega. Oli ka lõbusaid ja tervise vaatevinklist väga olulisi vastuseid, näiteks „saab rohkem magada”.

Küsimuse – mis aitab säilitada ja arendada enda tervist ning heaolu? – vastused jäid üsna sarnaseks eelnevatega – lugemine, tervislik söömine, liikumine looduses. Toreda lisana toodi teises küsimuses rohkem välja liikumist just armastatud koduloomaga.

Gallupi eesmärk oli meelde tuletada, et vaatamata olukorrale on meie elus jätkuvalt palju head ja väga head. Tulemustest võib kergesti järeldada, et tervis ja õnn on seotud kodu, lähedaste ja sõpradega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Feministeerium
2 aastat tagasi

Räige natsi propaganda tagurlastelt, sest ammu on kindlaks tehtud, et perekond on kõige ohtlikum koht naisele/lapsele. Roosiaias sai presidendi tunnustuse ka Mikk Pärnits, kes sama seisukoha avaldas oma suurepärases ettekandes.