LÜGi õpilased kirjutasid tõetruu libauudise

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasium. Arvo Tarmula
Läänemaa ühisgümnaasium. Arvo Tarmula

Rahvusraamatukogu korraldatud libauudiste konkursil „Mind õnge ei võta” kirjutasid publikuhääletusel parimaks valitud libauudise Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased.

LÜGi 11. klassi õpilaste Annmari Raua, Rahel Aurelia Straussi ja Demis Terali libauudis „Šokk!! Eesti ja kogu Põhja-Euroopa suurim rändrahn murenes” annab teada, et Lääne-Virumaal asuv rändrahn, Ehakivi on ekstreemsete ilmaolude tõttu lõhenenud ning teadlased püüavad müsteeriumi lahendada.

Rahvusraamatukogu korraldas konkursi „Mind õnge ei võta!” üle-euroopalise meediapädevuse nädala raames ja selgitas välja kõige tõetruumad valeuudised. Konkursil osalemiseks tuli õpilastel kirjutada üks valel põhinev tekst või luua humoorikas pettepilt, et näidata ka teistele, kui lihtne on valeinfot luua ja jagada. Konkursile laekus 123 tööd 25 koolist üle Eesti.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments