Galerii: kuursaali kaunistused läksid remonti

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuursaalilt maha võetud puitpitsid sõidavad nüüd töökotta, kus nad enne tagasi üles panemist korda tehakse. Arvo Tarmula

Sel nädalal võtsid Trendmaster OÜ töömehed maha Haapsalu kuursaali sakilised viilukaunistused ja puitpitsid, et aprilli lõpuks need korrastatuna oma kohale tagasi panna.

Haapsalu linnavalitsuse linnavaraspetsialisti Madis Raudsepa sõnul remonditakse sel aastal seitse komplekti viilukaunistusi koos lipuvarrastega – kaks kummalgi pool otstes ja kolm promenaadipoolsete sissepääsude kohalt.

„Kaunistused võetakse maha ja siis töökojas vaadatakse, palju annab parandada ja palju läheb vahetusse,” ütles Raudsepp. „Päris suur osa on täitsa läbi,” lisas ta.Raudsepa sõnul on kahjustuste maht küll üldjoontes teada, kuid arvestatud on ka võimalusega, et tulla võib ettenägematuid lisatöid.

Fotod Arvo Tarmula

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Üldiselt, selline vaade kuursaali on nüüd kaua sama nagu raudteejaamas – ta seisab nagu pärast lõbusat kommunistide röövretk.
Puud, mis üha vähem on linnas jäänud pommitavad masinaga, saagivad maha teede ja kauplused huvides.. oli Paralepa mets, nüüd on sellest jäänud õnnetu salu spordiseadmetega.
Kuhu vaatab härra Sukles?

kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

No ei ole Suuklesel mingit pikka vaadet. Kui ta suunab tähelepanu ühele-kahele investeeringuobjektile, siis see ei ole mingi pikaajaline linna arengu vaade.

Juhhaidii
3 aastat tagasi

Jääb arusaamatuks, kas nendele töödele teeb keegi ka pädevat järelevalvet?

nimi
3 aastat tagasi

Kas lihtsam ja odavam poleks uusi samasuguseid teha?

En.
3 aastat tagasi
Reply to  nimi

Nii ja naa. Kogemustest paari 100+ vana Haapsalu majaga järeldan, et puitmaterjali valiti tsaariajal väga arukalt, raske on tänapäeval samaväärset leida. Seetõttu tasub vähemalt proovida vana taastada. Kahtlasena tundub kõva koorikuna püsiv Sadolini värv kuursaalil, mille all pehastumine vaikselt areneb. Üks mulle ammu tuttav 1907 ehitatud maja oli 40-50 aastat värvimata, päike söövitas laudise sooneliseks, kuid veidraid pehkinud auke pole kuskil. Isegi algsed puust lipuvardad on heas korras. Kunagi oli kõik muidugi ehtsa linaõlivärvi all, mis aastakümnetega tolmuks murenes. Tundub, et õigesti vananevat linaõlivärvi ei müüda enam isegi kalli raha eest. Mereõhu hävitavasse mõjusse suhtun pisut skeptiliselt. Aga mine võta… Loe rohkem »

kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  En.

Kui kuursaali i puit pidas vastu sajandi ja rohkemgi, siis milles asi, et nüüd ei osata enam seda puitu õigel ajal valida? Tahetakse kiiresti ja võimalikult odavalt, selles vast asi.