Mikk Lõhmus: mõte amet maha panna saatis mind sügisest peale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmusel on tuleval esmaspäeval viimane tööpäev, ta jätkab volikogu liikmena. Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmusel on tuleval esmaspäeval viimane tööpäev, ta jätkab volikogu liikmena. Arvo Tarmula

Seitse kuud enne kohalike omavalitsuste valimisi said Lääne-Nigula vallavolikogu liikmed meili, kus vallavanem Mikk Lõhmus teatas, et on läbi põlenud ja astub vallavanema kohalt tagasi.

„Noh… Võtsin selle peale teise tassi kohvi,” ütles Lääne-Nigula vallavolikogu liige Andres Kampmann esmaspäeval. Kampmann kandideeris 2017. aastal volikogusse Lõhmuse nimekirjas, mis võitis valimised ülekaalukalt. E-mail tema postkasti saabus reede õhtul, laupäeval hommikukohvi kõrvale luges Kampmann, et seitse aastat valda juhtinud Lõhmus astub enne valimisi tagasi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
3 aastat tagasi

Suuremat pilti vaadates, kas pole mees ebaloogilise haldusreformi ohver, samas ka ise selles osaline. Lihtsalt sellist sült-kompotti ei suudagi keegi ära seedida. See mis Läänemaaga juhtus oli ju katastroof. Ajaloolised piirkonnad kadusid, asendusid mingite fantaasiatega. Aga nimi pole lihtsalt nimi vaid ka identiteet ja lugu, milliseid tänapäeva heitlikus maailmas on inimestele väga vaja. Lihula on ju nüüd selline kant kus ollakse justkui kolme kanti killustunud. Hiljuti just Postimehes ilmus kaart kus oli ta Tallinna mõju sfääri jääv ala, pisut nagu Pärnu kant ja Läänemaa ka veel. Haldusreformi sünnilugu oli teatavasti Reformierakonna töö. Kaua selle vajadust üldse eitati, siis viimases hädas… Loe rohkem »

Taadu
3 aastat tagasi
Reply to  Külamees

Haab ja keskerakond viisid läbi

Külamees
3 aastat tagasi
Reply to  Taadu

Peaarhidekt oli reformar Arto Aas, peale Ossinovski juhitud Sotside ja Margus Tsahkna dirigeeritud Isamaa (või oli ta vist veel IRL siis) korraldatud paleepööret ei hakanud Keskerakond pidurit tõmbama ja viidi lõpuni.

Pamp
3 aastat tagasi

Kui oli uute valdade loomine, siis too mees oli põhjuseks, miks Lõuna Läänemaa pidi liituma Pärnuga. Peaaegu oli ka variant, et Kullamaa oleks läinud Rapla alla.

ammu
3 aastat tagasi

oli teada, et kala mädaneb peast- salatsemine, varjamine, info kinni hoidmine, oma jopede eelistamine, väikese Nõva kooli kottimine jne.-tünn sai jama täis ja aeg on lasta jalga, muidu hakkab üle ajama. tundub kangesti Deiw Rahumäe pointi sarnane, aga mine tea.

Harald
3 aastat tagasi

Taebla… 🤪
Seal elavad väga suures enamuses ju raske sotsiaalse taustaga nn. Inimesed, Samamoodi seal nn. endise Sõpruse sovhoosi majades…
See juba nõuka ajast saadik niimoodi olnud…

Lonni
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Võib ju olla,et Sina,HARALD,oled ise kah üks”raske sotsiaalse taustaga nn.Inimene”?
Paneksid oma rumala jutu äkki suhu tagasi,või mis?

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Mina elan 5 aastat juba Rootsi Kuningriigis Linköpingis

Linnakodanik
3 aastat tagasi

Väga kurb kuulda sellest. Seal kandis ongi raske toimetada, sest jagelemist ja jamasid on palju. Kerge on läbi põleda ja Mikk Lõhmus pidas isegi kaua vastu. Ta on tark ja asjalik juht, laia silmaringiga ja oskab näha laiemat pilti. See on suur kaotus Lääne-Nigulale.

KÜSIMUS?
3 aastat tagasi

Kas üheks põhjuseks ei võinud olla ka see mis praegu taeblas ühistutes toimub? Ja varahalduses? See mis seal toimub on ju täielik komöödia. Kogu taeblat valitsev punt tuleks laiali lüüa, muidu seal asja ei saagi

põhjuseid palju
3 aastat tagasi
Reply to  KÜSIMUS?

Kindlasti võib olla.
Lisaks Nõvaga kaasa tulnud probleemid: Nõva kool, Nõva sadam, Nõva Kilk(likvideerimine), Nõva vald(pankrot)
Veel lisaks: Tuulepark, vaidlused Kekkiläga jne jne

Agu
3 aastat tagasi

võibolla see tuulepark pani põntsu tõesti, liiga suur projekt, tehti selgeks, milline elu teda ootab ees, kui nõusse ei jää

Uudishimulik.
3 aastat tagasi
Reply to  KÜSIMUS?

Mis seal Taeblas ühistutes siis toimub?

...
3 aastat tagasi
Reply to  KÜSIMUS?

vaiki virks

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  KÜSIMUS?

vaevalt et vallavanem selle kõigega nüüd seotud on. see on rohkem ühistute mure.

Lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

LNVH on valla ettevõtte.

Kenka
3 aastat tagasi
Reply to  KÜSIMUS?

Olen lähipäevil minemas politseisse avaldust kirjutama aga tundub , et jõutakse ette. Mõni sõidab ei tea mis porshega ringi ja tõstab aga kommunaale… absurd ja nn omad mehed teevad igast ehitushankeid kellel ei seisa kellugi käes. Minge jalutage natuke lasteaia tänaval ringi ja näete mis lapsehitajad sealkandis liiguvad.