Politsei kontrollib lähipäevil spordisaalides piirangutest kinnipidamist

Politsei hakkab kontrollima spordikeskustes piirangute kinnipidamist. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal jätkab politsei koroonaviiruse piirangutest kinni pidamise kontrolle. Kaubanduskeskuste, toidupoodide ja ühistranspordi kõrval pööratakse rohkem tähelepanu spordisaalidele.

PPA kriisistaabi juhi asetäitja Argo Tali sõnul näitavad eelnevate nädalate kontrollid, et üldiselt peavad inimesed piirangutest kinni ja mõistavad nende vajadust. „On vaid väike osa inimesi, kes kehtestatud piirangutest ei tea või keelduvad neid täitmast. Tublid on ka tööandjad, kes tagavad töötajatele ja külastajatele ohutu keskkonna oma kaupluses või ettevõttes,“ rääkis Tali.

„Senisest enam pöörame sel nädalal tähelepanu spordisaalidele, kus inimesed peavad olema hajutatult ja hoidma distantsi. Neljapäevast rakenduvad spordisaalidele ka uued piirangud ning pärast seda teeme pistelisi kontrolle ka uute reeglite täitmise tagamiseks,“ rääkis Tali.

Kontrollkäigud jätkuvad ka toidupoodidesse, tanklatesse, ühistransporti, aga ka väiksematesse ettevõtetesse. „Oleme täheldanud, et just väiksemates poodides ja näiteks tanklates kantakse maske vähem kui kaubanduskeskuses. Igas poes ei ole turvatöötajat, kes maski kandmise kohustust meelde tuletab. Samuti võib põhjus olla selles, et inimene mõtleb, et käib ainult korraks sees ja midagi ei juhtu, kuid praeguses olukorras on tõenäoline haigestuda igal pool. Kontrollime ühtlasi ka desinfitseerimisvahendite olemasolu,“ kirjeldas Tali.

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid politseinikud piirangutest kinni pidamist 1533 kohas, sh. 81 meelelahutusasutuses, seitsmes kirikus, 1018 keskuses, 223 ühissõidukis, 224 muus avalikus siseruumis. Kontrollitud kohtades kandis maski hinnanguliselt üheksa inimest kümnest. Maske jagati ligi 900 inimesele. Lisaks tuvastati seitse isolatsioonikohustust rikkunud inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
3 aastat tagasi

Diktaktuuri riik meil…

Hea Okkupant
3 aastat tagasi

Citius, Altius, Fortius!

Varsti kõik on kelatud, tohib ainult kodus istuda komputeri ees ja maksude maksta. Tänaval käia üksi käed pea taga, ja passiga suus. Kes siis tahab muuta riiki geto. Ja arad vana seened aitavad seda teha

Tom naabermajast.
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Võid oma komputeriga näiteks keeleõpet teostada.

Misasja
3 aastat tagasi

väga hästi kirjutab ju isegi. Ei saa ülepea lolliks ka minna oma keeleõppega. Väga tubli, et on endale selgeks teinud selle keele, kus elab. Päris päris paljud keelduvad seda siiani tegemast

LEE
3 aastat tagasi

Olid ajad, kus miilits ja kgb käisid kirikuakendest sisse piilumas …

Siiboja
3 aastat tagasi
Reply to  LEE

Just , mäletan ……

Misasja
3 aastat tagasi

On ikka tsirkus küll, nüüd hakka eest ära jooksma, üks peab akna peal koguaeg jälgima. Kas eest ära joostes peaks maski panema ette või mitte? Tekib selline provotseerimise tahe kohe peale, kui loed igasugustest ähvardustest. Tean, et inimesed on natuke totud, et ei hakka end ühiselt hoidma ilma keeldude ja käskudeta, aga ikkagi. Politseiriik Eesti on olnud ka muude teemadega.

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Seal kus klounid seal ka tsirkus 🙂
Politsei ei kehtesta seaduseid vaid peab neist mõnede täitmise üle järelvalvet.
Jah, ei ole ilmselt ilma jõusaali seadmeteta teie treeningut kõige parem läbi viia, aga kindlasti leiate 1-2 kuuks mingi lahenduse. Minge aidake näiteks Covid osakondades haigeid tõsta!

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

aga mind ei huvita need, kes haiged on! Miks ma peaksin aitama? Kes mind aitab, kui kokku kukun? Mitte keegi

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Kui sa niisama kokku kukud siis ära parem jõusaali minegi.
Kui sa selline egoist oled, siis ongi oht et keegi ei aita. Ka need, keda sõbraks pidasid.