Valitsus saadab koolid nädalaks kaugõppele

BNS

Peale vaheaega peavad õpilased taas nädal aega arvuti vahendusel õppima. Kaire Reiljan

Valitsus otsustas koroonaviiruse leviku piiramiseks saata koolid pärast vaheaega nädalaks distantsõppega ning sulgeda kaheks nädalaks veekeskused.

Peaminister Kaja Kallas sõnas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et valitsus on sunnitud rakendama piirangud, et nakatumisnäitajad allapoole tuua. “Püüme piiranguid rakendada seal, kus oht viirust levitada kõige suurem,” ütles Kallas.

“Koolivaheaja nädalast sõltub see, kas suudame nakatumisahelda läbi lõigata,” ütles Kallas.

Valitsus otsustas, et koolid jäävad pärast koolivahega distantsõppele. Samas algkooli õpilased jätkavad kontaktõppel. Ka hariduslike erivajadustega lapsed jätkavad kontaktõppel.

Spaad ja veekeskused on suletakse kaheks nädalaks.

Valitsus otsustas piirata ka huvitegevust ning sportimist. Järgmise kahe nädala jooksul ei ole lubatud rühmatrennide läbiviimine, individuaalsed treeningud on lubatud. Huvitegevus on lubatud 1-4 klasside õpilastel juhul, kui rühma kuuluvad samad lapsed, kes on koos ühes klassis.

Valitsus otsustas piirata ka avalikel üritustel osalejate arvu 200 inimesele ning korraldaja peab tagama hajutatuse ning 50-protsendilise täituvuse nõude. Statsionaarsete istekohtadega üritustele jäävad kehtima senised piirangud.

Kinod ja teatrid jäävad endiselt avatuks, saalides tuleb tagada hajutatus ja maskikandmine. Ka toitlustuskohad jäävad avatuks, neil tuleb tagada 50-protsendilise hajutatuse nõue.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to N60
3 aastat tagasi

olen teiega osaliselt nõus. Inimesed jäävad tööta, laenud peal, väga raske olukord. Samas see viirus on ikkagi palju nakkavam kui gripp. Mul endal kogemus lähedasega, täiesti terve inimene,noorem, põdes ikka üliraskelt. Meil on väga palju haigeid inimesi ühiskonnas, ka noori, kellel suhkruhaigus ,kellel vererõhk. Et seda riskirühma on meil ikka väga palju ja vot see teeb muret.

N60
3 aastat tagasi

Aga milleks üldse paanitseda? Mingit pandeemiat ega liigsuremust ju ei ole. Ja ka raskelt haigeid. PERH ju sulges ühe koroonaosakonna, sest haigeid ei ole. Suur haiglasolijate arv tuleb koroona levimisest hooldushaiglates (inimesed said positiivse testitulemuse, olles juba haiglas). Kuidas majanduse sulgemine seda peaks mõjutama? Poleks üldse olnud vaja piiranguid suurendada. Kui kastestimine viidaks kooskõlla WHO soovitustega (vähendada uuritavate tsüklite arvu), siis nakatumine kukkuks kolinal. Ja kui lõpetataks asümptomaatiliste testimine (vanasti nimetati neid ikka terveteks inimesteks…)

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Lugupeetud N60
Seda Sinu üllitist on leida iga tubli lamepealise lektüüris ja leida neti kommentaarides sadade kaupa…
Sinusugustel lollidel on süü selles ja kaas vastutus et me jälle jõuame eriolukorrani..
Peksta tuleb lamepealisi ja kohe ning valusalt

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Ei ole ei lamedamaallane ega lamedalaubaline. Vaadake statistilisi andmeid tervikuna, mitte ainult neid koroonast, või õigemini, positiivsestest testidest rääkivat. Milline on olukord haiglates, kui sisuliselt vaadata. Milline oli haiglaravil olijate arv gripilainete ajal jne. Selmet vaadake infot lahtiste silmade ja mõtetega. Koroona ei ole see kohutav katk, millena seda püütakse esitleda, vaid enamusele ohutu külmetushaigus. Jah, mõned haigestuvad raskelt, seda tavaliselt kaasuvate haiguste tõtt. Ja ka teistesse viirushaigustesse on varem üksikud raskelt haigestunud. Aga see ei tähenda ju pandeemiat

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  N60

Gripp ikka nii nakkav pole nagu koroona. Miks osad gripi vastu vaktsineeritud selle väga raskelt läbi põevad?

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

sest ilmselt oli vaktsiin teis tüüpi gripitüve vastu… Koroona on tõesti nakkavam, kuid enamusel kulgeb see tavalise viirushaigusena. Loomulikult peavad ennast hoidma riskigrupi inimesed, nagu nad peavad ennast hoidma igasuguse viiruse eest. Aga see kõik ei õigusta sellist majanduse ja inimeste elude hävitamist, mida need piirangud on teinud. Nii materiaalselt kui vaimselt ja need kahjud on juba oluliselt suuremad ja pikaajalisemad, kui need suhteöiselt üksikud rasked haigusjuhtumid.

Harald
3 aastat tagasi
Reply to  N60

n 60
ehk oled kursis,et osades riikides kes ka arvasid,et covid on nohu maeti kevadel inimesi kümnete tuhandete kaupa ühishaudadesse buldooseritega…

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Ja kus riigis neid aeti üldhauda buldooseritega+ Paluks adekvaatset infot, mitte mingit umbluu uudisteportaali.

N60-le
3 aastat tagasi
Reply to  N60

UK-s ja Rootsis loodeti algul samuti, et küll Covid ise üle läheb karjaimmuunsuse vms tõttu. UK-s saadi veast kiirelt aru, kuid Rootsis jõudsid asjad ikka väga hulluks minna, enne kui seisukohast loobuti ja piirangud kehtestati. Täna on kogu maailmas aru saadud, et piirangutele ja vaktsineerimisele pole alternatiivi.

N60
3 aastat tagasi
Reply to  N60-le

Alternatiivi millele? Et ühiskond enamuses probleemideta selle läbi põeb.ja ei taha majanduse hävingut ega uurimisjärgus vaktsiini. Sest vähemalt Eestis ei ole viirushaigustega haigeid rohkem kui tavaliselt ning mingit erilist suremust ka ei ole ju – statistiliselt jäi eelmine aasta isegi varasematele alla. Talvel pimedal ajal ja viiruste hooajal on alati suurem suremus olnud, nii krooniliste haigete kui vanurite hulgas. Nüüd need lihtsalt hõigatakse maha koroona ohvritena

jamps
3 aastat tagasi

jääb vaid oodata kuidas õiguskantsler kisab .. ebaseaduslik, ja mõni ullike taotleb kohtult esialgset õiguskaitset ka. pole üldse ime, et kaka ise seda teeb, sest kesikud tegid talle kambaka …lubades valitsusest lahkuda.
teine kamp võltsib covidi sertifikaate — ulluks ajab ju kui ei saa instasse ja twitterisse palmiga pilte toksida , alaväärsus missugune.

stiilne
3 aastat tagasi

…saata koolid pärast vaheaega nädalaks distantsõppega…
…nakatumisahelda läbi lõigata…
…veekeskused on suletakse kaheks nädalaks…

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  stiilne

Mina leidsin vigu isegi rohkem. Väga raske on ju teisest kohast korrektselt ümber kirjutada (kopeerida) tekst.

Teemasse ka: piirangud ei aita nagunii, sest inimesi ei huvita – vastutustunne on miinus 1000.