TAFF:festi peaesineja on Rootsi hinnatud tromboonimängija Nils Landgren

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rootsi tromboonimängija, laulja ja helilooja Nils Langren on tänavuse TAFF:festi peaesineja. Foto FAFF:fest

Tänavu suvel teist korda Haapsalus toimuva muusikafestivali TAFF:fest peaesineja on maailmakuulus Rootsi tromboonimängija, laulja ja helilooja Nils Langren.

TAFF:festi kunstilise juhi, legendaarse saksofonisti Raivo Tafenau sõnul on Langren muusik, kelle tegevust ta on jälginud viimased 25 aastat. „Nils on üks nutikamaid jazzmuusikuid terves maailmas Ja mul on suurim rõõm tõdeda, et ta on praeguseks ka minu hea sõber,” ütles Tafenau.

Tafenau meenutas esmakohtumist Langreniga 1997. aasta Jazzkaarel: „Mäletan väga selgelt tema kontserti 1997. aasta Jazzkaarel. Seda oli mul raske unustada veel mitu kuud ning tänaseni tunnen elevust sellele kontserdile mõeldes. Soovin ka TAFF:festi publikule pakkuda midagi nii meeldejäävat,” rääkis ta.

Tänavuse festivali programmi kujunemist kommenteerides tõdes Tafenau, et kuna ta ise armastab muusikas vaheldust ja stiilideülesust, siis lähtus ta kava koostamisel just sellest. Oluliseks peab ta noorte jazzmuusikute kaasatust ning omaloomingu suurt osakaalu festivalikavas.

Kodumaistest artistidest astuvad kahe päeva jooksul üles armastatud laulja Kadri Voorand koos Mihkel Mälgandiga, Ivo Linna koos politse-ja piirivalveorkestri Big Bandiag Siim Aimla dirigeerimisel, Joel Remmel Trio koos Liisi Koiksoni ja Aleksander Paaliga, kaasaegse souli laulja-laulukirjutaja ANETT ja Susanna Aleksandra kavaga “Tribute to Nancy Wilson”.

Originaalkavadega on üles astumas ka Kalle Pilli Quintet, Petteri Hasa koos suurepärase bändiga ning alati säravad Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

TAFF:fest on tänavu 16.-17. juuli Haapsalu piiskopilinnuse õuel.

Festivali korraldab Haapsalu kultuurikeskus ja selle toimumist toetab Haapsalu linn. Rohkem informatsiooni kava ja festivali kohta leiab TAFF:festi kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Paneme
3 aastat tagasi

atriklisse ka ikka öige perekonnanime. Praegu on D täht puudu perekonnanimest.