Lihulas algas talvine seeriajooks

Lihula esimene talvine seeriajooks. Foto: Annika Mänd
Lihula esimene talvine seeriajooks. Foto: Annika Mänd

Esmaspäeval algas Lääneranna kergejõustiklastele esimene talvine seeriajooks, kus märtsi esimese päevani läbivad sportlased kokku viis etappi.

Igal etapil distantsi pikkus suureneb ja viimase jooksuna on kavas 3000 meetri jooks, mida ei pea läbima kõik sportlased, sest vastavalt vanusele on jooksukavas erinev arv jookse. Kokku peetakse arvestust seitsmes erinevas vanusegrupis. Lõppresultaadiks etappide tulemused liidetakse.

Esimesel etapil oli võistlusmaa pikkuseks 700 meetrit. Kõik jooksjad said -2 kraadises talveilmas sellega hästi hakkama.

Eriline kiitus siinjuures kahele vaprale lasteaiapoisile August Reinmaale ja Kaarel Tšekenjukile. August, kes käib Kõmsi Lasteaias sai sellel etapil võiduajaks 3.35, Lihula Lasteaia poiss Kaarel oli teine 4.01-ga.

7-8 aastaste tüdrukute esimese etapi võitis Lihula koolitüdruk Johanna Tšekenjuk, ajaks talle 3.41.

9-10 aastaste tüdrukute arvestust juhib peale esimest etappi Ketely Alpius. Temale esimese etapi võiduajaks 4.24. Emma Lobjakas sai tulemuseks 4.31 ja Carolyn Rand 4.46. Kaks esimest õpivad Lihula gümnaasiumis, Carolyni kodukooliks on Kõmsi lasteaed-algkool.

Sama vanade poiste arvestuses käis esikolmikusse pääsu nimel kõva võitlus. Ka siin said kaks esimest kohta Lihula poisid. Karl-Markus Kärp jooksis välja aja 3.31 ja tema klassivend Marius Põld 3.38. Kõmsi poiss Arthur Kelder oli kolmas 4.25. Napilt jäeti neljandaks Kristjan Kolotšev.

Kõige tulisem võistlus käis aga 11-12 aastaste klassis.

Tütarlastest sai esimesel etapil võidu Viktoria-Elisabeth Kepp. Talle näitas stopper 3.03. Kertu Kärp läbis jooksumaa 3.16 ja Radele Kanter 3.23-ga. Ka siin pidi neljanda koha omanik väga napilt esikolmikust välja jääma. Vivia Aruots saab juba järgmisel etapil end sinna joosta. Kõik tüdrukud õpivad Lihula koolis.

Poistest võitis Henry Kurnim, temale ajaks 3.04. Karl Reinmaa läbis võistlusmaa 3.16-ga ja Sander Mänd 3.33-ga. Lihula poiste seljataga tuli kohe Kõmsi poiss Sten Andre Kukispuu.

13-14 aastaste neidude võitjaks tuli Kõmsi koolis õppiv Helena Caroly Kukispuu. Temale ajaks 3.03. Teine oli tema kooliõde Elisabeth Kelder, aeg 3.29 ja kolmas Merjel Vahula ajaga 3.40. Tema õpib Lihula gümnaasiumis.

15-16 aastaste neidude arvestuses juhib sarja peale esimest etappi Lihula gümnaasiumi õpilane Kerlin Rüütel, aeg talle 3 minutit täpselt. 17-18 aastaste arvestuses aga kooliõde Marleen Põld, temale aeg 3.18.

Täiskasvanute klassi esimese etapi jooks kujunes tublide emade jõuprooviks.

Janne-Ly Siimon läbis võistlusmaa 3.08-ga, Sölvi Männik 3.30 ja Ülle Türner 3.59-ga.

Kui ilmataat kenasti lubab ja miinuskraade väga ei anna, toimub teine etapp 8. Veebruaril kui on kõikidele võistlusmaa pikkuseks 1000 meetrit.

Lihula tänavatel toimuv talvine seeriajooks on esmakordne. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatud ja ajaleht Lääne Elu meenetega jooksuüritus kestab täpselt üks kuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments