Haapsalu raad kipub vanalinna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu politseimaja ja Kooli 1 elumaja vaheline krunt on olnud tühi juba enam kui sada aastat. Tulevase hoone asukoht on märgitud kollase joonega. Urmas Lauri

Haapsalu politseimaja ja Kooli 1 elumaja vaheline krunt on olnud tühi juba enam kui sada aastat. Tulevase hoone asukoht on märgitud kollase joonega. Urmas Lauri

Haapsalu linnajuhid soovivad ehitada uue linnavalitsuse maja politseimaja kõrvale tühjale krundile.

„Eks mõtled ju ikka, kuidas vanalinna elu tuua,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Sukles märkis, et koroonaajal on linnavalitsuse tööd ümber korraldatud ja elu on näidanud, et nii suuri ruume ei vajatagi. „Pealegi on vana parteimaja [linnavalitsuse maja] nõukogudeaegne ehitis, mille energiasäästlikuks ümber ehitamine on ka kulukas,” ütles Sukles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
57 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Njahh
3 aastat tagasi

Ja kas linnavalitsus elavdab vanalinna…mis moodi!?Enne oli ikka jutt vana maja laiendamisest,nüüd piisab paarist toast-tõesti?

aga äkki
3 aastat tagasi

mõtleks nii, et linnavalitsus tahab oma ajaloolisse paika tagasi minna, mis polegi nii ulme?!

Postimees
3 aastat tagasi

Geldjase ruumid on kasutuseta…. 🤪 😍 😍 😍

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Ega meie linnaisad saa riigiisadest kehvemad-Tallinnas ka oli hoone kus vahetati aknad,ventsüsteemid,paigaldati uued soome liftid jne. siis lammutati maha ja ehitati superministeeriumi uus hoone !
Praegune hoone on liiga suur siis perspektiivis 10 aasta pärast,et ehitatud uus hoone on liiga väike !

oma nõukaaegset
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

maja oled korrastanud? Oli odav ja otstarbekas?!

pigem
3 aastat tagasi

Linnavalitsusele sobiks pigem ikka endine asukoht, see on linna kära ja melu keskel. Lossiplats on vaiksem, sinna sobiks vabalt ka korterimaja ehitamine.
Ja millal kaovad sealt lossiplatsi äärest need kinnikaetud akendega tondilossid?

ja
3 aastat tagasi
Reply to  pigem

Senisesse kohta saavad kaugemalt “linnast” saabujad lihtsamini ligi kui nad näiteks bussidega ehk siis maalt tulevad. Vanalinna on hoopis pikem maa kõndida.

Soovitus
3 aastat tagasi

Jaama ringi kõrval on suur vaba plats, ehitage sinna. Maa tuleks omanikult muidugi ära osta. Tal seda kasutada pole juba aastakümneid niikuinii lastud.

Maaviit
3 aastat tagasi
Reply to  Soovitus

Sellel platsil on krundid ja isegi maja projekt olemas

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Maaviit

nojah, aga luba on ka vaja. Projekte võib sadu teha, sellest tolku pole ju ainuüksi

Juhan
3 aastat tagasi

No ikka odavam oleks praegune maja korda teha – uus vent, soojustada seinad, uued aknad (oot, neid just vahetati paar aastat tagasi), ja siseremont. Või teine variant – osta ja teha korda kas see Peterburi hotell näiteks, õudus keset linna, vaevalt sinna kunagi hotell tuleb. Aga linna rahaga saaks korda, oleks rohkem kasu

hmm
3 aastat tagasi

Kas see turvarisk ei ole, et ehitada valitsus kokku põhimõtteliselt samasse hoonesse politseiga? Praeguse nn riigipöörde järgset valitsust on moodustamas kaks liberaalset parteid, kellede emapartei ALDE on suur globalistide ühendus. Nüüd, kui meile hakkavad sügisest sundkvootide alusel vaesed põgenikud saabuma, siis katsugu kohalik politsei kedagi arestimajja viia, võivad lõhata nii selle maja koos juurdeehitusega. Võtke ikka läänemaailmast eeskuju, kui niiväga lääne väärtusi koju tahate importida. Mitte kuskil ei panda ühte majja kokku kahte võimuasutust. Ma ei kujutaks ette, kui pentagon ja valge maja ühes hoones oleks.

Mupo
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Kõige suurem turvarisk on kui Neeme Suur sinna lisaks sotside pesa teeb ja Karilaid kesikute pesa takkaotsa.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Mupo

seda ka jah

Maaviit
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Ekre OÜ on turvarisk tõesti. Kõik nende 3tuh liiget lärmavad igas kommentaariumis

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Maaviit

??? Päris luuludega tüüp. Mis see EKRE jälle siia puutub .IRW

Arhitekt
3 aastat tagasi

Sellise põneva koha peal peaks kõigepealt kindlasti arhitetuurivõistluse korraldama. Kindlasti saaks ägeda lahenduse. Hea koht LV jaoks.

Mart
3 aastat tagasi

Vanalinnas ehitamine on ju teadagi kallis ning kas tõesti on mõtet maksumaksja raha kulutada uue hoone ehitamisele? Kortermajade elanikud peavad oma eluaset soojustama ja kaasajastama aga näe linnavalitsus- nemad ehitavad kohe uue maja kõige kallimasse kohta!

mida asja
3 aastat tagasi
Reply to  Mart

Kas arvate, et selle vana hoone, mis praegu, renoveerimine tuleb odavam? Kuskohast sellised arvutuste andmed juba teil teada on?

Mart
3 aastat tagasi
Reply to  mida asja

Kaldkatus ehitada, penoring ümber maja ja sundventilatsioon- need ei maksa palju võrreldes uue maja ehitusega nii nõudlikku kohta. Ja mis elu seal vanalinnas siis saab olema- üks kontor, mille aknad õhtul pimedad, jälle juures.

mida asja
3 aastat tagasi
Reply to  Mart

aknad õhtul pimedad? Kas kasiino peaks sinna ehitama?Või milline ettepanek teil on selle platsi tätmiseks?

oeh
3 aastat tagasi
Reply to  Mart

Keegi ei hakka mingit penoringi kuskile ümber panema ju!!! Olete näinud näiteks rahandusministeeriumi hoonele pandi penoribng ümber või? Maha lammutati loomulikult nõukogude saast ja ehitati uus, ühe torni asemele kaks. Penoring. Maksumaksja rahaga saab uue ehitada, mis krdi penoring?

Ahhoi linnamehed
3 aastat tagasi
Reply to  oeh

Sulle teadmiseks, et maha lammutatud rahandusministeeriumi hoone ei olnud ehitatud MITTE nõukogude ajal, vaid uue EV algusaastail. Ja mis puutub olemasolevate hoonete kaasajastamisse (soojustus, ventilatsioon, uued uksed-aknad jms), siis selleks on välja töötatud projektlahendus, millega saab ka Tallinnas tutvuda ja ei ole midagi nii ropult kallis.

Ahhoi
3 aastat tagasi

Kirjutate ikka samast hoonest või? Wikipedia andmetel oli vana büroohoone ehitatud aastal 1978. EV taasatati aga aastal 1991. Lammutati maha ja ehitati kaks uut asemele