4

Läänemaa on üks lumisemaid paiku

Läänemaa on täna Eesti üks lumisemaid paiku, kus lumekihi paksus on 14 sentimeetrit.

Riigi ilmateenistuse andmeil oli hommikuse seisuga Lääne-Nigula vaatlusjaamas lund 14 sentimeetrit. Läänemaast paksem on lumekiht vaid kagu-Eestis asuvas Tuulemäe vaatlusjaamas, kus lund on 23 sentimeetrit ning Jõhvi ja Väike-Maarja vaatlusjaamade andmeil on lumekihi paksus 15 sentimeetrit.

Läänemaaga sama palju – 14sentimeetrine lumekiht – on Tooma, Türi ja Tudu vaatlusjaamades.

Lund ei ole üldse Ruhnu saarel ning suurel osal Hiiumaal ja Saaremaal.

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Näib
Näib

rohkem soolatuur olevat mööda Läänemaad.

Kodanik
Kodanik

Oleks miinus kraadid oleks lund veel rohkem.

linnavurle
linnavurle

Mis huvitavad linnud seal pildigaleriis on? Meie õue peal pole küll siherdusi nähtud-maru vahvad. Äkki on topised?

Misse
Misse

Unistada ju võib, et need on Aafrika rannast Tiit Moori marabuude sugulased. Aga tegelikult näib, et kahjuks kormoranid, teise nimega tiibadega karuputk. Söövad ära hiigelkogustes kala ja nendest jääb järele surnud maa.

wpDiscuz