Uus radar lubab Läänemaale tuuleparke ehitada

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri
Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Tänu lisaradarile vabaneks Lääne- ja Pärnumaal tuulikute püstitamiseks 7000-ruutkilomeetrine ala, kirjutas Eesti Päevaleht.

Eesti müüs Iirimaale 37 miljoni euro eest saastekvoote, mille eest on plaanis osta Lääne-Eestisse maismaatuuleparkide arendamiseks hädavajaliku lisaradari, mis vabastaks ligi 7000-ruutkilomeetrise ala praegustest piirangutest.

Tuulepargiarendajad ja kaitseministeerium on aastaid kembelnud radarite ja nende tööd segavate tuulikute pärast. Tüli põhjus peitub just kõrguses, sest mida kõrgem on tuulik, seda tootlikum ta on ja seda rohkem ta ka radarite tööd segab.

Taastuvenergiat ostnud riik saab raha kasutamisele tingimusi seada ja Iirimaa soovis, et nende raha kulutataks Eestis just taastuvenergia tootmise arendamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
3 aastat tagasi

Ootan tuult, olen laev kes on eksinud teelt, vale suund ……..

Rähn
3 aastat tagasi

Tundub,et elektrimüüjad on siin lehes palju ruumi ostnud. Miks muidu on LE asunud nende poolele.Kui ma ikka ei soovi oma aia taha kümneid tuulikuid,siis on jutul lõpp.Tundub,et vene aeg on tagasi ja selle nn.demokraatiaga on aamen.

Nii on
3 aastat tagasi

Kes on mingid tuulepargiarendajad, et teevad ministeeriumitele ettekirjutisi, kuhu nemad oma tiivikud üles topivad. Keegi ei soovi oma õue sellist jama. Inimesed ostetakse kopikate eest ära. Mõelge enne, kui oma jah sõna ütlete.

palju õnne
3 aastat tagasi

võidavad militaristid ja õhumüüjad, läänemaa muutub idavirumaa taoliseks tehnomaastikuks

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  palju õnne

Et siis kas elekter ja julgeolek tekib meil eikuskilt ja iseenesest? Ilma elektrijaamade ja kaitsekulutusteta?

K.S.
3 aastat tagasi

Näen, et olete ka arvamusel kui on tuult siis on ka elekter…Eleringi aastatepikkune kogemus aga on risti vastupidine,kui tuulekene pisut puhub istume kohe pimedas…Ses mõttes meil küll tuul ja elekter kokku ei käi…Huvitav on veel see et tuulikuid suudavad ehitada aga liini alt pisut võsa võtta on mission impossible…

hmm
3 aastat tagasi

ärge palun korrutage pidevalt iga artikli all mis tuuikutega seotud, et need on meie ainsad päästjad elektritootmises! Lõpetage rumalus!

meie
3 aastat tagasi

elektri peab tagama eleringi kaabel ja julgeoleku 5 pügal, aga tegelikkuses on need vaid tühjad sõnad, iga peer kusagil el.võrgus viib me el. hinna taevastesse kõrgustesse ja venelaste provotsioonilised piiririkkumised on nagu igapäevane ilmateade

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  meie

Paljud panustavad läbi Kaitseliidu vabatahtlikult oma isiklikku aega ja raha Eesti julgeoleku tagamisse, teised ei suuda maakonnas tuulikuidki taluda. Aga virisemas on iga artikli all.

hmm
3 aastat tagasi

Olete 100% kindel, et kaitseliit just Eesti julgeolekut tagab?

40-dal
3 aastat tagasi

nägime kuidas kaitseliit tegutses, 20 aastat nn. tegevust poleks nagu olnudki, ainult metsavennad jäid isamaale truuks.