Sviby lähedal käib parvlaev Reeda päästeoperatsioon (täiendatud kl 13.20 – alus on sadamas)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Madalikul kinni olevat Reeta tõmbavad lahti veeteedeameti poilaev Sektori ja puksiirlaev Panda. Foto Meeme Veisson

Vormsi Sviby sadama lähedal käib pühapäeva õhtul tehnilise rikke tõttu madalikule sõitnud parvlaeva Reeda päästeoperatsioon.

Esialgu püüdis Reeta madalikult lahti tõmmata Roomassaarest saabunud puksiirlaev Panda, kuid et see ei õnnestunud, siis läks appi ka Rohuküla sadamas viibinud veeteede ameti poilaev Sektori.

Kella 13 paiku saadi Reet madalikult lahti ja kell 13.15 oli alus Sviby sadamas, et laevalt maha võtta kuus sinna jäänud sõiduautot.

21 reisijat evakueerisid Reedalt pühapäeva õhtul Vormsi vabatahtlikud merepäästjad ning politsei- ja piirivalvealus Valve toimetas need reisijad, kes soovisid kindlalt mandrile jõuda Rohuküla sadamasse. Samuti viis valve Rohukülast Vormsile kaks viimast Vormsi väljumist oodanud inimest.

Sviby sadamast pühapäeval kl 17.05 väljunud parvlaev Reet sõitis ilmselt rooliseadme rikke tõttu kümmekond minutit pärast väljumist sadama lähedal madalikule. Laeval viibis 21 reisijat ja viis meeskonnaliiget. Laev ei lekkinud ja inimeste elud hädas ei olnud. Reeda kapten oli kaine, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Merevalvekeskus saatis kohale politsei- ja piirivalvealuse Valve ja palus appi Vormsi merepääste seltsi vabatahtlikud. Vabatahtlikud jõudsid sündmuskohale kella 19.30 paiku ning alustasid inimeste evakueerimisega Vormsile. Kella 21 ajaks olid kõik reisijad parvlaevalt evakueeritud.
Valve jõudis madalikule sõitnud aluse juurde kella 20 ajal ning suhtles meeskonnaliikmetega, kelle esmasel hinnangul tingis järsu kursilt kõrvale kaldumise ja madalikule sõitmise rooliseadme rike.
Fotod Meeme Veisson
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments