Linnamäe kolib lihatööstuse Linnamäele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe Lihatööstuse juhid Indrek Loorens (vasakul) ja Marko Hiiemäe peavad suurejoonelisi laienemisplaane. Foto: Urmas Lauri

Linnamäe Lihatööstuse juhid Indrek Loorens (vasakul) ja Marko Hiiemäe peavad suurejoonelisi laienemisplaane. Foto: Urmas Lauri

Suurettevõtja Margus Linnamäe ehitab Orule uue tehasehoone, et kolida sinna Põlvamaal asuv Liivimaa Lihaveise tootmine.

Augustiks peavad Linnamäe Lihatööstus ja Liivimaa Lihaveis olema täielikult ühise katuse all, tootmishoone ehitamine algab uuel aastal.

Suurettevõtja Margus Linnamäe investeerimisfirmale UP Invest kuuluvad nii Linnamäe Lihatööstus kui ka Liivimaa Lihaveis. Kuu või kahe pärast alustatakse Linnamäel uue tootmishoone ehitamisega ning suve lõpuks kolitakse Liivimaa Lihaveis Põlvamaalt Ahjalt Läänemaale.

Kaks lihatööstust tegutsevad ühiselt juba praegu, sest lihatootmine on augusti algusest alates kõik Linnamäel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Franz_K
3 aastat tagasi

Küla peal käivad muidugi juba jutud-arutelud, et kumb oli enne ja kumb kumma alla neelas: kas Linnamäe või – pange nüüd tähele! – Linnamäe?/…/

jamps
3 aastat tagasi

olgem ausad , eks see lihaveis seal ahjal oligi diletantide üritus .. Enne oli see Luha AV kuni Kunmann ja Pindmaa tülli läksid. Siis üritas Kunmann üksi, aga teadmised olid ju Pindmaa poolel ja läksid koos temaga. Pärast tulid Pria ametnike ja muidu toredate MTÜ-de taseme tädid … nagu sigalate omanikud tahtsid Vastse Kuustes suurt lihatoodete tootmise revolutsiooni teha .. aga no kui oskusi pole ei saa, tagatipuks ullid konkureerivad kõik maximas ja endale mingi müük ei allu … ja seletavad, et seakasvatus on kahjumis. Tegelikult on kogu toidutootmine kinni igasuguste “potisseppade” mõtlemise tasandil ja maaelu ministeerium mängib seda lollust… Loe rohkem »

moslem on riskivärk
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Lihaveis oli omal kohal, ega seda poleks ostetud kui tal väärtust poleks. Vastse-Kuuste käis käest kätte ja alla. Eks tulevad uuesti. Linnamäe tooted on enamasti päris head, edu neile.

Eksport on oal kohal kui maksumaksja ei pea miljoneid toetust maksma ja kodumaine tarbija 200% hinda nagu meil on juhtunud Balti ülikondadega ja mitme juustu tootnud ettvõttega.