Galerii: Paliveres hakkab lund sadama järgmisel teisipäeval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 37

Mati Kallemets selgitab ülejõe-naabrimehele Ago Vimmile, kuidas lumetootmisvee basseini ümbrus tulevikus välja nägema hakkab. Foto: Urmas Lauri

Järgmisel teisipäeval hakkab Paliveres sadama lund. Vähemalt Pikajalamäel. Kui ilma peab, jõutakse ettevalmistustöödega selle nädala jooksul valmis ning järgmisel nädalal alustatakse lumekahurite testimisega.

Esmaspäeval tegelesid Harjase OÜ töömehed veevõtubasseini ehitamisega. Pumbajaamas paigaldati elektrikilpi ning mäe otsas pani suusaraja hooldaja Juhan Lukk paika rajatähiseid. Mehe sõnu tal näkkas, sest pinnas pole veel külmunud.

Taebla jõe äärde kaevati lumekahurite toetevee tarvis bassein, sest keskkonnaamet ei lubanud vett otse jõest võtta.

“Pole ju mõtet praegu seda haljastust teha,” selgitas Palivere tervise- ja spordikeskuse juht Mati Kallemets keskuse ülejõenaabrile Ago Vimmile.
...
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
3 aastat tagasi

Võibolla oleks môttekam teha wormelirada ?

Kunstlumi
3 aastat tagasi

koosneb jämedamatest jääkristallidest kui naturaalne lumi, on selle sulamisprotsess palju aeglasem, kuid selle tootmiseks on vajalikud miinuskraadid.

Jaan
3 aastat tagasi

See suht raiskamine, sell nädalal on külm ja siis jälle soojad ilmad kuni märtsini.Aprillis ehk.

Sipelgas
3 aastat tagasi

Järgmine nädal tugev pluss ,võibolla Jaanuaris .