Otsus Risti tuulepargi eriplaneering lõpetada lükkub edasi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri
Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Eesti Energia saab Risti tuulepargi vastaste veenmiseks veel ühe kuu. Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ütles reedel ERRile, et tuleb tuulepargi eriplaneeringu lõpetamise eelnõuga Lääne-Nigula vallavolikogu ette kull 17. detsembri istungil, kuid hääletamiseni jõutakse ilmselt alles jaanuaris.

Sama meelt on tuuleparki pooldavad Lääne-Nigula vallavolikogu liikmed.

Esialgu oli plaanis hääletada ja teha otsus 17. detsembri istungil.

Lääne-Nigula vallavalitsus sai tuulepargi eriplaneeringu lõpetamise eelnõu valmis ja saatis volikogu liikmetele tutvumiseks sel nädalal. Suurem osa volinikke on eriplaneeringu lõpetamise poolt. Tuulepargi vastu on elanikud kogunud üle tuhande allkirja.

Eesti Energia plaanib rajada Risi külje alla Eesti kõrgeima tuulepargi. Tuulepargist kuni kahe kilomeetri raadiuses asuvatele majapidamistele lubatakse sõltuvalt kaugusest maksta aastas 1500-2500 eurot. Selliseid majapidamisi on 68. Omavalitsuse kassasse lubab Eesti Energia maksta 100 000-220 000 eurot. Täpne summa sõltub toodetud energiast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Siia tuleb kutsuda A rühm appi…
(vihjeks niipalju, et ise olen noorpõlve uljuses kunagi võimelnud K-komandos) 😍

Kummaline maailm
3 aastat tagasi

Eesti Energia on ju riigi omandis ehk kuulub rahvale – sulle ja mulle. Kas inimesed ei soovi siis endale kuuluva ettevõtte head käekäiku ja dividende riigikassas?
Tegelikult ju soovivad, ainult et ehitagu kellegi teise õuele…

Elli
3 aastat tagasi

No järgmistel valmistel need pooldajad rahvalt hääli enam ei saa!

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Elli

Ärge pahandage, aga saavad ikka küll. Lääne-Nigula vald on päris suur maalahmakas, Kasari jõest kuni Nõva sadamani ja sinna sisse mahub päris palju erinevaid inimesi. Päris palju ka neid, keda see tuulikute teema Ristil eriti ei huvita või siis suisa poolt on. Kunagi kütsid kirgi temadena Läänemaa lõhkumine ja Sindi – Harku elektriliin. Kas jäi mõni kangelane hiljem tagasi valimata?

juss
3 aastat tagasi

Et siis pooldajatel on hinnasilt küljes?

Arvos
3 aastat tagasi

Mis seal ikka venitada. Põrgusse ja kogumoos.

2. kodanik
3 aastat tagasi

Kas nendel tuuleparki pooldavatel volinikel nimed ka on?

muda
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

vähemalt poolt olijad ei käi algirju kerjamas

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  muda

Allkiri, allkirja, allkirja, mitmuses allkirju!

uus ja huvitav
3 aastat tagasi
Reply to  muda

uudissõna

raha
3 aastat tagasi

teeb imet, äraostmine on teg. imelihtne.kas need pooldajad elavad seal tuulepargi mõjupiirkonnas, ei tasu uskuda hunte lambanahas,sama mesimagus jutt nagu fondihalduritel

to kummaline maail
3 aastat tagasi
Reply to  raha

Ühe suure seafarmi koos kaasaegse lägahoidlaga võiks Su maalapile ehitada, sest kindlasti armastad Sa sealiha ja sellega kaasaskäivat sõnnikuhaisu. Kui ei Sa ei luba , oled eesti rahva vaenlane, eestlased ju nii armastavad sealiha ja verivorsti, muidu Sa ilmselt jääd nendest delikatessidest ilma.Sama on elektriga, kui ei saa tuuleparki, siis pole ka eestis elektrit.Need altkäemaksu pakkujad peaksid juba ammu olema prokuratuuri huviorbiidis, või käibki eesti riigis nii pakun aborigeenidele pisut pappi ja küll nad laulavad kaasa, eeslauljatena Lõhmus ja Suur.