COVID-19: Läänemaale lisandus kaks nakatunut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 119 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 192 (9,1%) testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel lakes enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 90 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 69 ja Pärnumaale seitse uut nakatunut. Hiiumaale lisandus viis, Tartumaale neli ja Järvamaale neli positiivset testitulemust. Läänemaale ja Saaremaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Põlvamaale, Raplamaale, Viljandimaale ja Võrumaale üks positiivne tulemus. Kolmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Üks Hiiumaale lisandunud nakatunu sai viiruse pereüritusel, teine muul üritusel ja kolmas läbi perekontakti. Kahe Hiiumaa juhtumi asjaolud on veel selgitamisel. Nelja Pärnumaa juhtumi puhul toimus nakatumine läbi tuttavate, kahe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel ja üks on teadmata. Läänemaa ja Saaremaa nakatunud sai viiruse läbi perekontaktide. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 500 inimest, kellest 98 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kolm kollet Hiiumaal, kus esimeses pereürituse koldes on 12 inimest ja teises ürituse koldes seitse ja perekoldes viis.

Suri kaks inimest
8. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 55 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Suri kaks inimest- Lääne-Tallinna Keskhaiglas suri 87-aastane naine ja Ida-Viru Keskhaiglas 75-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 75 koroonaviirusesse nakatunud inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati üheksa.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 583 COVID-19 haigusjuhtumit 568 inimesega.

8. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 55 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Suri kaks inimest.

8. novembri seisuga on tervenenud 4 193 inimest. Neist 3 046 inimese (72,6%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1 147 inimese (27,4%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 279 000 esmast testi, nendest 6 125 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 129,0 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 6,5%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Margus
3 aastat tagasi

Igalpool on covid, tutvusringkond on suur, statistika järgi peaks olema tutvusringkonnas haigeid.. ., aga keegi pole?