Haapsalu peatänav tuleb roheline

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Maastikuarhitekt Kersti Lootus vaatas eile Haapsalu peatänava oma silmaga üle. Urmas Lauri

Maastikuarhitekt Kersti Lootus vaatas eile Haapsalu peatänava oma silmaga üle. Urmas Lauri

Kuigi Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu ütles septembris linnavolikogu ees, et Posti tänava allee tuleb maha võtta, on linnajuhid meelt muutnud.

Eile hommikul kohtusid Haapsalu linnajuhid maastikuarhitekt Kersti Lootusega, kelle bürooga Lootusprojekt sõlmitakse Posti tänava haljastusleping. Pärast kohtumist istus Lootus Müüriääre kohvikus, Posti tänava plaan ees, ja kinnitas, et puud jäävad. Kas just täpselt nii nagu seni – pärna-, vahtra- ja kastanialleena – või teisiti, pole esialgu otsustatud. „Aga päris ilma puudeta Posti tänav ei jää,” lubas Lootus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võtame
3 aastat tagasi

eeskuju rakverest, puude asemele rajame tänapäeval popid, puitalustest tehtud intallatsioonid, neid saab igal ajal, vastavalt vajadusele ümberseada nt, jõulukuuseks, rahapuuks, helkurikandjaks, tänavavalgustus dekooriks, teadetetahvliks, bussipaviljoniks jne.

meie
3 aastat tagasi

ettepanek oleks teha see tänav seroburomalinovõi värvi

maestro
3 aastat tagasi

puud ei sobi posti tn-le
elektriliinid, maaalune veevõrk jms
tänavavalgustus puude koht on pargis
muru on parim rohelus
puude juured ronivad majade alla ning
mis juhtub majadega

kodanik
3 aastat tagasi

Huvitav,kas hr,Sukles unustas,enne viimaset valimist ta lubas kõige ohtlikumaid tänavaid esimesed korda teha,nt.Metsa ja neoroloogia haigla juures,kus ratastooliga liiguvad,Aga see vist nüüd ärä unustatud.Muidugi need suured raha küsitud,ja nüüd kuidagi kallimaks tuleb kasutada,ja selleks vaja just ilus allee ära võtta.Igal maailmas,isegi meie Tallinn istutab puud et saada rohelist linn,aga meie linn peab olla hall asfalt!kui allee enam ei ole siis enam ei ole ka seda ilus tänav,kui oli.Jõulu kaunistused ka siis ei ole kuhugi panna.

arvamus
3 aastat tagasi

Kuidas aru saada,,päris ilma puudeta posti tn. ei jää,,.No öelge ikka otse ja ausalt, kas tõesti tapate need elujõulised ja istutate mingid meetrised istikud-kõik algab otsast peale, millal neist ükskord tõelised puud saavad, mis põikese eest kaitset ja sügisel lehtede ilu pakuvad. Võtke selge mõistus appi enne kui saed sisse lööte

Martin
3 aastat tagasi

Enam pole maha võtta tahetud puudest piuksugi,kas jäävad alles või ei? Ootame kindlat vastust! Ei taha mingit kiviklibu puude asemele.

kodanik
3 aastat tagasi

täpselt,puud ikka plaanivad lekvideerida,ehk panevad nagu pakkiautomati juures kaks pisikesed oksad ja kivid.kurb ja hääbi linna aedniku,kellel selline maitse! See suvi linn ei olnud ilus!

Tarmo
3 aastat tagasi

Kurb on lugeda seda haljastuse vastasust. Puud, põõsad ja lilled peaks kõikjal linnatuumis olema normaalsus. Piisab üle piiri lätti minna ja sa mõistad et eesti avaliku ruumi haljastus on suht nulli lähedane ehk olematu. Kui midagi tehaksegi siis jääb see varsti ilma hoolduseta laokile. Kurb…

maestro
3 aastat tagasi

Puud teepeenral on kahjulikud
Õige asi on mururiba teede vahel
Puude koht on pargis
mässajad on alati kahjulikud

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

jätka oma tiraadi pühapäeval kirikus.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Maestro (itaalia keeles ‘meister’ või ‘õpetaja’) on austatud muusiku või ka muu kunstniku austav nimetus.
Kõige sagedamini kasutatakse seda aunimetust dirigentide kohta, harvem heliloojate või teiste kohta.
Maestro on reeglina haritud inimene!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  juss

rumal tahabki end nimetada suurelt, suur aga vastupidi ei nimeta end, vaid teised, kelle austuse ta on ära teeninud, annavad vastava nime. Õige juss läbi lillede ikka 😀

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  maestro

Täpselt nii – linna peatänaval olgu esmatähtis sujuv liikluskorraldus ja -ohutus, mitte puude kummardamine. Looduse nautimiseks olgu pargid ja metsad, neid on siin kandis ohtralt.

mida asja
3 aastat tagasi

ei ole ju ohtralt! Miks te looduse vastu olete, see ju meie elu loomulik osa!?

Sass S
3 aastat tagasi

Ja kust kuhu see rattatee siis viib ? Karja tänaval pole , Jaamas ka ,Lihula maanteel tulevikus ?Tallinna maantee uhkus saab Niinega otsa .

Enriko
3 aastat tagasi

Kuidas seda nüüd viisakalt öeldagi, võib olla on mul nägude peale halb mälu, aga tundub, et linnavalitsejaid ei kohta tänaval jalgsi käimas ei hommikul, lõunal ega õhtul. Ei pea- ega kõrvaltänavail. Ainus tuntum rahvateener, kes jala käia tavatses (ja ilmselt omal nahal Posti tn. alleed hinnata oskas), oli Andres Ammas (räägin argipäevast või tavalisest nädalavahetusest, mitte suurüritustest vm. pidulikest sündmustest). Sihuke kurb lugu siis, et jalakäijate ja ratturite üle näikse otsustavat need, kes ‘jala ei käi ega vett ei joo’. Eksin? Aga kui suurelt? Kas tõe väljaselgitamine on ajakirjanike rida või peaks see olema seotud koguni poliitiku ankeediga? Mind näiteks… Loe rohkem »