Täna algab Matsalu loodusfilmide festival

BNS

"83° suuskadel põhja" linastub täna kell 18 Lihula kultuurimaja väikses saalis. Foto: MAFF
“83° suuskadel põhja” linastub täna kell 18 Lihula kultuurimaja väikses saalis. Foto: MAFF

Täna alguse saav Matsalu loodusfilmide festival pakub Eesti eri paigus vaatamiseks 62 filmi.

Praeguseks on festival kasvanud juba 12-päevaseks rahvusvaheliseks ürituseks, mis ulatub Lihulast välja Pärnusse, Narva, Tallinnasse, Tartusse ja mujale. Alates 2017. aastast näitavad korraldajad valikut festivalifilmidest Pürksi kultuurimajas. 2018. aastal laienes festival Pärnusse. 2020. aastast näidatakse festivali teisel nädalal külalislinastusi üle Eesti.

Sel aastal on programmis 62 filmi, mis toovad vaatajani laia valiku uutest loodusfilmidest üle maailma. Programmi mahuvad linateoseid nii metsikust loodusest, inimtegevuse ja looduse koosmõjust, keskkonna jätkusuutlikkusest ja looduskaitsest, ekspeditsioonidest ja uurimisretkedest kui ka põlisrahvastest ning nende elust. Festivali filmidest kolmandik linastub rahvusvahelises võistlusprogrammis. Filmid võistlevad kahes kategoorias, milleks on loodus ning inimene ja loodus. Parimad valib välja filmitegijatest ja loodusetundjatest koosnev žürii.

Festivali direktor Silvia Lotman märkis, et loodusfilmide festivali korraldamisel on oluline ka ise roheliselt mõelda. „Selle jaoks on erinevatel aastatel tehtud erinevaid jõupingutusi. Mõni aasta tagasi mõõtsime näiteks festivali rohelist jalajälge. Lisaks  proovime propageerida taimetoidu söömist, sel aastal on laupäeval näiteks toidu teemadel väga palju häid filme järjest, ning jäätmekäitlust. Selleks aastaks andis Nissan meile ka kaks elektriautot, et festivali käigus vajalikud sõidud oleksid võimalikult väikese jalajäljega,“ sõnas Lotman.

Matsalu loodusfilmide festivali kavaga on võimalik tutvuda kodulehel www.matsalufilm.ee ning kõige operatiivsemalt olla kursis läbi Facebooki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments