Politsei: naine sai mehe peksmise eest 100 tundi üldkasulikku tööd

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Mehele kodus kallale läinud 37aastasele naisele määrati karistuseks 100 tundi üldkasulikku tööd.

Politsei sai taasiseseisvuspäeva, 20. augusti pärastlõunal väljakutse 42aastasekt mehelt, kellele tema enda sõnul oli kodus kallale tulnud joobes elukaaslane. Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul tuvastaski kohale sõitnud politsei, et mehel on vigastusi. Palmits lisas, et meedikud kontrollisid mehe tervisliku seisundi üle ja õnneks polnud vigastused rasked.

Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni. Prokurör lõpetas asja kiirmenetluses oportuniteediga ja määras naisele kohustuse teha 100 tundi üldkasulikku tööd. Palmits selgitas, et peksa saanud mees oli nõus, et naine kriminaalkaristust karistust ei saa. „Samas mingi karistus peab sellisele asjale järgnema ja kuna pere rahaline seis oli selline, et trahvi polnud mõtet määrata, peab naine tegema ühiskondlikult kasulikku tööd,” ütles Palmits.

Kokku sai politsei läinud nädalal Läänemaal 30 väljakutset. Liiklusest tuli kõrvaldada kuus alkoholi tarvitanud autojuhti. Alustati 53 väärteomenetlust ja neli kriminaalmenetlust, millest kolm olid mootorsõiduki juhtimised joobeseisundis ning üks lähisuhtevägivalla juhtum.

Reedel ja laupäeval kontrollisid politseinikud kokku üle 300 autojuhi kainust, mille käigus tabati kaks alkoholi tarvitanud autojuhti.

Järgmisel nädalal alustavad lapsed taas kooliteed, millega seoses soovitab politsei lapsevanemail lastega üle rääkida liikluse põhitõed ja käia üheskoos läbi koolitee.

1. septembril on politseinikud terves maakonnas koolide läheduses ülekäiguradade juures koos naiskodukaitsjate, kaitseliitlaste ja vabatahtlikega aitamas ja juhendamas koolilapsi. Vabatahtlikud, kes selles ettevõtmises kaasa soovivad lüüa, on oodatud ühendust võtma Haapsalu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kiur Klippbergiga aadressil kiur.klippberg@politsei.ee või telefonil 516 8167.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Enriko
3 aastat tagasi

Perevägivalla karistuseks võiks olla mitte ühiskondlikult kasulik töö vaid nt. kohustus 4 nädalat kodus nõusid pesta, tubasid koristada, katust remontida või rohida. See oleks üheaegselt nii karistus vägivallatsejale kui kompensatsioon ohvrile.

Mjl
3 aastat tagasi

Ei puuduta küll artiklit aga samasugused talda andvad töllid tõmblevad Taebla Kirimäe vahel. Vahest pannakse puusse ka.

Kohalik
3 aastat tagasi

Politsei võiks ikka rohkem silma hoida
panga külas rakett Audil , kus meesterahvas astub nii autost välja et ei seisa iseseisvalt püsti. Siiani kurvis korralik raketti kummivilinast jäljed linnapoolt tulles.

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Helistada 112 oskad või oled kurttumm

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Oskan, vot mis ment teeb kui auto juba pargitud ?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Julgusest jääb puudu?