Vald ehitab Österbysse sadamahoone

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Österby sadam. Urmas Lauri

Riik andis Österby sadamale 147 000 eurot toetust, mis on umbes pool sellest, mida sadamahoone ehitamiseks vaja läheb.

„Hange on läbi ja ehitaja on välja valitud, aga vaidlustamise aeg pole veel lõppenud,” ütles Noarootsi osavallavanem Aivo Hirmo. Österby sadamahoone oli ehitajaile ahvatlev, sest soovijaid oli kokku 8-9.

„Loodan, et ehituslepingu saame sõlmida järgmisel nädalal ning siis on sadamahoone ehitamiseks neli kuud aega,” lausus Hirmo. Esialgu loodeti, et lisaks sadamahoonele jätkub raha ka sadama sissepääsusüvendamiseks, mis tooks sadamasse ka purjejahid.

„Süvendamine jääb järgmisse etappi, selleks raha praegu pole,” nentis Hirmo. „Et sadamasse elutekiks, tuleb sadamahoone igal juhul valmis teha.” Hirmo sõnul pole turistidel praegu sadamasse suurt asja, sest seal pole midagi teha.

„Praegu on nii, et kui veetase on kõrge, siis pääsevad sadamasse need, kes väga hästi teed tunnevad, aga muidu mitte,” ütles Hirmo. Sadamatee võib ollaohtlik, sest võib madalikule takerduda või suurte kivide otsasõita. Hirmo sõnul peaks mõistlik sissepääsutee olema kaks meetrit sügav.

Uude, 170 m² suurusesse sadamahoonesse on planeeritud kohvik, kööginurk, saun, kaks ööbimiskohta, panipaik, kontoriruum ja tualett.

Korras sadamat ei saa Hirmo sõnul Noarootsi piirkonna jaoks üle hinnata. „Muidu ei satu meile kunagi ükski turist, kõik lähevad Dirhamisse,” märkis Hirmo.

Österby sadamas on 25 kaikohta. „Kohad on täis, enamasti kasutavad neid kohalikud elanikud. Kes püüab kala, kes teeb lõbusõitu,” ütles Hirmo.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Martna mees
3 aastat tagasi

Huvitav põhjendus Hirmolt!!! Kas Dirhami sadam ei asugi Noarootsis kuhu on miljoneid investeeritud avalikku raha ja pealgi jäävaba ning kuhu saab pea iga jahiga silduda, kus on vajalik taristu olemas? Iga kümnekonna kilomeetri järgi sadam Österby, Hara, Dirhami, Nõva nagu lõhnab millegi järgi??? Mis talvel Österbys toimuma hakkab?

mats
3 aastat tagasi
Reply to  Martna mees

Vaadake palun kaarte.Noarootsi on poolsaar.Dirhami ja Nõva ei ole poolsaarel.Dirhamis tegutsevad osavad rahamehed ja ei tasu kade olla!!!

ekstriim
3 aastat tagasi

Päris suur raha ja veel sadamasse sõita ei saa- liiga madal ,pole isegi 2m .Mis teised osavallad saavad?

Triibik
3 aastat tagasi

Üks väga õige ja vajalik investeering -edu !! 🙂 Loodame,et seda paari aasta pärast ei ärastata.

Der Füür
3 aastat tagasi

Võitja noarootsis nagu ikka resteh?