Läänemaa kergejõustiklased purustasid rekordeid

Haapsalu KJK sportlased Maily Märss, Eliis-Maria Koit, Emma Kathrina Hein, Annely Bankier. Foto: Kaja Ladva
Haapsalu KJK sportlased Maily Märss, Eliis-Maria Koit, Emma Kathrina Hein, Annely Bankier. Foto: Kaja Ladva

Kergejõustikuhooaeg on täie hooga käimas. Nädalavahetusel võeti mõõtu kahel suurel võistlusel.

Mõlemal jõuproovil andsid suurel määral tooni ka Läänemaa kergejõustiklased. Laupäeval toimus Viimsis Heitjate Seeriavõistluse kolmas etapp, pühapäeval selgitati Tallinnas, Kadrioru staadionil välja täiskasvanute ja noorte karikavõitjad. Karikavõistlustel võistlevad ühes grupis täiskasvanud ja teises U20 sportlased. Seal tohivad startida ka nooremad, aga sooritada tuleb kõik tulemused U20 vahenditega.

Viimsis toimunud Heitjate seeriavõistluse III etapil olid võistlustules kaks Läänemaal kergejõustikuga alustanud heitjat-tõukajat. Noarootsist pärit Erki Mitman võitis odaviskes oma hooaja margi 66.00-ga teise koha. Eelmisel hooajal visatud isiklikule rekordile kaotas ta kõigest 47 sentimeetrit. Teine oli ta ka pühapäevasel Eesti karikavõistlustel. Teist päeva järjest võisteldes sai ta Tallinnas kirja 64.67. „Viimsi võistlusega saan rahule jääda. Kuuskümmendkuus vastutuules pole paha. Rakveres eestikatel loodan paremat,” ütles odaviskaja Mitman.

Sama mustriga võsitles ka Karl Koha. Ridala kuulitõukaja sai Heitjate etapil tulemusega 16.78 kolmanda koha. Teda edestasid Jamaica mees Ashinia Miller, ning Eesti parim Jander Heil. Mõlemate kuulikaared kandusid pea 19 meetrini.

Järgmiseks päevaks Kohal enam särtsu ei jätkunud ja karikavõistlustel tõukas ta napilt üle 16 meetri. „Selg on veidi haige. Muidu peaks iga ilmaga üle 17 tõukama. Loodan Lihulas  1. augustil Aleksander Kreegi mälestusvõistlustel hooaja tippmargi kindlasti püstitada,” lausus Koha.

Mõlemad Läänemaa mehed esindavad Audentese spordiklubi ja nende treeneriteks on vastavalt Heiko Väät ja Ants Kiisa.

Haapsalu kergejõustikuklubi treener Kaja Ladva hoolealused panid aga Eesti karikavõistlustel püsti tõelise rekorditesaju. Peamine eesmärk on kindlasti eeloleval nädalal 21.-24. juulini toimuvad Eesti noorte meistrivõistlused Rakveres.

Hea võimalus vormi kontrollida tuli kõigil neljal sportlasel väga hästi välja. Kõik võistlesid U20 vanuseklassis, kuigi kolmel neist õigeks vanuseklassiks alles U16.

Emma-Kathrina Hein tegi kaks suurepärast isiklikku rekordit odaviskes ja kaugushüppes. Naiste 600 grammise odaga, olles konkurentidest kolm-neli aastat noorem suutis 15 aastane sportlane visata tulemuseks 33.88. Sellega sai ta kõrge viienda koha. Tõeline tulemus tuli aga kaugushüppes, kus kerges vastutuules lendas Haapsalu sportlane kohe esimesel katsel 5.29.

Mõlemad tulemused tõstavad ta hooaja edetabelis oma vanuseklassi esiviiskusse.
Veel hüppas ta kõrgus 1.55.

Kolm isiklikku rekordit tegi Maily Märss. Täsikasvanute tõketega staadionisirge uueks rekordiks jooksis ta 100 meetri tõkkejooksus 16.45 ja oli sellega seitsmes. Ka kettaheites tuli uus mark. Tulemus 28.96 andis kuuenda koha. Odaviskes 32.31 aga kaheksanda koha.

Annely Bankier sai raskel 400 meetri tõkkedistantsil ajaks 1.13.77. Sellega platseerus ta üheksandale reale. Kõik nimetatud kolm sportlast on alles U16 vanuse kergejõustiklased.

Eliis-Maria Koit võttis ette kaks hüppeala. Kõrgushüppes alistus sellel korral 1.55, mis andis kaheksanda koha. Kaugushüppes sai ta parimal katsel kirja 4.91.

Naiste karikavõistluste arvestuses tegi kaasa Anna-Maria Vjazemski, kes esindab endiselt Haapsalu KJK. Kuigi tema treeneriks on Heiko Väät. Vjazemski hüppas kõrgushüppes neljandaks, tulemus 1.55. 100 meetri tõkkejooksus tuli aeg 15.16, mis andis kuuenda koha.

Isikliku rekordi jooksis JK Tempo sportlane Igor Skatško. Meeste 1500 meetri distantsil parandas haapsallane oma senist marki tervelt 10 sekundit. Uuteks rekordnumbriteks on 4.05,39. „Olin kevadel Portugalis laagris ja olen hooajaks hästi valmistunud. Eesmärk on Eesti meistrivõistlused, kus teen kaasa oma lemmikalal, 3000 meetri takistusjooksus. Sealt soovin medalit,” ütles Skatško.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments