3

Laupäeval võib saari ja läänerannikut tabada võimas torm

Laupäeva hommikul on Eesti saari ja läänerannikut tabamas ilmselt sama võimas torm kui sügisel Lõuna-Eestit, hoiatas riigi Ilmateenistuse juhtivsünoptik Taimi Paljak. Torm tuleb lühike, ent karm: puhangud võivad paiguti ulatuda 30 meetrini sekundis, kirjutas ERR.

Soome ilmateenistus on juba välja pannud hoiatuse: Läänemerd tabab laupäeval võimas torm, mille kese asub just Eesti rannikul. Puhangud võivad ulatuda 30 meetrini sekundis.

Sünoptik Taimi Paljak tõdes, et tormi tõepoolest välistada ei saa, aga kõik prognoosvariandid on väga muutlikud olnud, nii võivad tuuled jääda vahemikku 13 kuni 30 m/s.

„Suur tõenäosus on, et see torm tulebki väga tugeva, kuigi lühiajalise tormina. Ka sisemaal seda välistada ei saa, et puhangud ulatuvad 20-25 m/s ja rannikul 27-28 m/s, välistada ei saa ka 30 m/s,” hoiatas Paljak.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Covid
Covid

Kas võib või tabab,palju asju võib juhtuda ! Kirjutage konkreetselt ja sõnastage vastavalt sellele pealkirjad!

juss
juss

On ju veel võimalus õppida loetust aru saama!

optimist
optimist

optimist

wpDiscuz