Laupäeval võib saari ja läänerannikut tabada võimas torm

Laupäeva hommikul on Eesti saari ja läänerannikut tabamas ilmselt sama võimas torm kui sügisel Lõuna-Eestit, hoiatas riigi Ilmateenistuse juhtivsünoptik Taimi Paljak. Torm tuleb lühike, ent karm: puhangud võivad paiguti ulatuda 30 meetrini sekundis, kirjutas ERR.

Soome ilmateenistus on juba välja pannud hoiatuse: Läänemerd tabab laupäeval võimas torm, mille kese asub just Eesti rannikul. Puhangud võivad ulatuda 30 meetrini sekundis.

Sünoptik Taimi Paljak tõdes, et tormi tõepoolest välistada ei saa, aga kõik prognoosvariandid on väga muutlikud olnud, nii võivad tuuled jääda vahemikku 13 kuni 30 m/s.

„Suur tõenäosus on, et see torm tulebki väga tugeva, kuigi lühiajalise tormina. Ka sisemaal seda välistada ei saa, et puhangud ulatuvad 20-25 m/s ja rannikul 27-28 m/s, välistada ei saa ka 30 m/s,” hoiatas Paljak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Covid
3 aastat tagasi

Kas võib või tabab,palju asju võib juhtuda ! Kirjutage konkreetselt ja sõnastage vastavalt sellele pealkirjad!

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

On ju veel võimalus õppida loetust aru saama!

optimist
3 aastat tagasi
Reply to  juss

optimist