Lihula elanikud on kuritööst šokis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula lähedal asuvasse mõrvapaika on toodud küünlad. Urmas Lauri

Medõde Mikk Tarraste kandis Pärnu kohtumajja minnes siniseid kilesusse ja valget kaitsekombinesooni, mille all särki polnud. Teda saatsid mitu relvastatud politseinikku. ERR

Lihula kultuurimaja juhataja Tiina Lobja ütles esmaspäeval, et linnarahvas vajaks psühholoogilist nõustamist, et kuritööst üle saada.

Apteeker Ülle Heinveri tundsid tõenäoliselt kõik Lihula elanikud, sest ta oli palju aastaid neile müünud ravimeid ja andnud nõu, kuidas tervisehädadega toime tulla.

Kaks Heinveri lapselast on raskes seisus Tallinnas haiglas. Keegi ei osanud ette näha, et Lihula külje all suvekodu omav tallinlane Mikk Tarraste võiks vaiksel raudteetammil kaks inimest surnuks tulistada ja kahte last üliraskelt vigastada.

Lobja ütles, et terve Lihula on koletust kuritööst šokis. Tema sõnul oleks psühholoogilist nõustamist vaja mitte ainult hukkunu lähedastele, vaid kogu linnarahvale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Monika
3 aastat tagasi

Peaks eluaegse või surmanuhtluse saama!!!

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  Monika

Nüüd veel roimar oma “eluaegsega” aastakümneteks maksumaksja toita, katta, poputada? Väidetavalt tööd tegema neid sundida ei saa!? Kummaline maailm…

Elu
3 aastat tagasi

Kes iganes sa Juku oled tundud samasugune negativist ja psühhopaat,meie elame Lihulast 20 kilomeetrit eemal aga samas on tunne,et vajaks abi .Noorem laps magab väga halvasti ja ka ise endal oli täna Lihulasse sõites väga suur ärevus ja paanika.Mis puutub siia proua Tiina varasem elukäik?Praegu on tähtis inimestele abi ja toetus,sest see oli KATASTROOF!!!

Jaan
3 aastat tagasi

Lihula kirikuõpetaja kogus samuti relvi, kuid millegipärast pääses ta väga kerge karistusega, kes oskab seda seletada.
Hiljuti sai ta ametiredelil isegi “kõrgendust”, ikka taevale ligemale, vaatama tema poolt toimepandud mustadele tegudele.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Kirikus saab patud andeks. Tasub käia!

Tanel
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Tegemist oli siiski ajaloohuviga, mis seadusega vastu ollu läks. Ise inimest ei tunne, aga ei paista kahtlast häiret olevat. On teatud isiksuse tüüpi inimesi, kes juba lapsest saati tunnevad huvi vanade asjade vastu. Ja tekib kolektsioneerimis vaim. Hakatakse koguma marke, märke, münte ja tihti militaarset kraami ja tavaliselt just sellist , mis on seotud suurte sõdadega omal kodumaal. Seda nimetatakse ajaloohuviks ja hobiks. Mõningad inimesed on salaja relvi kogunud aastakümneid ja oma kollektsioonid ka legaalselt politseis arvele võtnud . Paraku kõigil ei ole sellist rahalist resurssi ja usaldust riigi suhtes, kes ühel hetkel võib kogu su armsaks saanud kogu ära… Loe rohkem »

Tanel
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Muidugi sellised salajased kollektsioonid võivad jääda ka teatud ohuks. Juhtub näiteks omanik surema ja peidik jääb aastateks varjule kuni selle avastab isik, kes tegutseb umbes nagu Lihula mõrvar. Legaalne kogu satuks sel juhul politsei vaateväljale sealt muuseoumi või turgu.
Tegelikult on peit relvadega toimepandud tapmisi eestis küll omajagu. Nii, et lõpuni kedagi õigustada ei saa.

Toomas
3 aastat tagasi

Kurb ja ülimalt kahetsusväärne lugu aga Lobja ei ole küll Lihula rahva eestkõneleja.

Metsik
3 aastat tagasi
Reply to  Toomas

Kes siis on see kutsutu ja seatu? Meil on sõnavabadus, muide.

läänerandlane
3 aastat tagasi

ikka Lihula linn kõige, kõige…toimus ju külas, külateel, maainimestega 🙁

Läänlane
3 aastat tagasi

Alles oli kaks koroona surma ja üle 20-e inimese haiglas ja jälle uusp vapus

Läänlanetus
3 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Ja jälle uus vapustus.

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Šokk – organismi talitluse raske häire, mis tekib reaktsioonina vapustavate tegurite ülitugevale ja järsule toimele. Šokile on iseloomulikud perifeerse vereringe häired.

Kas tõesti on kõik Lihula elanikud raskes meditsiinilises seisundis? Pigem ikka šokeeritud.

shokk
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Pealtnägijaid võib tõesti tabada shokk (verd tarretama panev hetk). Shokeeriv on vast meelepaha või sündsustunde puudumine. See selleks. Aga inimene mõtleb ju pärast kuuldut, et see oleks võinud ju olla, kes iganes – see oleks võinud olla mina või minu pere, sest hukkunud olid juhuslikud sõitjad. Nad sõitsid mehele vastu, mitte ei ajanud teda taga (v.a. mootorrattur). Kindlasti viiakse läbi kohtupsühhiaatriline ekspertiis, et miks inimene niiviisi tegi. Polnud ju ta mees metsast, vaid meditsiinitöötaja, õppejõud.

no kuidas nii
3 aastat tagasi
Reply to  shokk

Oli meditsiinitöötaja ja oli õppejõud. Kui tüüp tarbis mitut ,,hulluks tegevat,, ainet ,siis koosmõjul hakkaski luulusid ja nägemusi tundma, nägema. Kui oli teada juba varasem ebastabiilsus ja kohati agressiivsed ilmingud kas siis sõnakasutuses v.käitumises (tahtis ju kaitseliitki temast vabaneda) tekib küsimus, miks on sellisel mitu relva ja relvaluba. Kas meie riigis üldse kontrolli on, ühel inimesel 4 relva ja kui tihti sellisel inimesel terviseseisundit kontrollitakse.