Virtsu kool jagas lastele toidupakke

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu kooli õpetaja Jüri Mõniste. Foto: Virtsu kool

Virtsu kooli kokk Elviira Saat ja õpetaja Jüri Mõniste jagasid läinud neljapäeval lastele laiali 54 toidupakki.

„Pidasime vanematega nõu, kas neil on soovi või mitte,” ütles Virtsu kooli direktor Stanislav Nemeržitski. „Lapsed on olnud poolteist kuud kodus ja leidsime, et on õige toidupakid teha.” Paki said ka need lasteaialapsed, kes pole eriolukorra algusest peale üldse lasteaias käinud. Ühes pakis oli 25 euro eest toitu. Koolis käib 50 last.

Õpilaste koolilõuna maksab kinni riik, üks euro õpilase kohta päevas laekub iga kohaliku omavalitsuse eelarvesse.

Lääneranna vald otsustas eriolukorra alguses, et toidupakke lastele ei jagata. Lääneranna abivallavanem Andres Annast ütles Lääne Elule, et Virtsu kooli toidupakkide jagamine ei olnud temaga kooskõlastatud. „Minu teada teised koolid ei ole toitu jaganud,” ütles Annast.

Läänemaal saavad toidupakke kõikide Lääne-Nigula valla koolide lapsed, Haapsalu on jaganud toidupakke neile, kes on kirjutanud avalduse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
3 aastat tagasi

Haapsalu linn jagab ka.

Tubli
3 aastat tagasi

Palivere Põhikool jagas juba 2 korda pakke, kus sellest uudis on, ning kindlasti on neid veel. 🤣

Luisk
3 aastat tagasi

Virtsu ei läinud. Muud valikut lihtsalt polnud. Hanila vallavõimul oli tegelikult põhimõtteliselt võimalik Lihula vallaga liituda ja moodustada ühendvald. Kuid Lihulat kardeti, kui põrgutuld. Oleks kokku mindud, elaksime endiselt Läänemaal. Isegi see napp elanikearvu puudujääk oleks andeks antud.

kach
3 aastat tagasi

Peale seda kui virtsu läks lääneranna valla alla on kuidagi asjad ainult alla mäge läinud.
Aga õnneks on Virtsu koolis nii super inimesed siis vaatan rõõmuga kuidas omasid toetavad!!! 🙂