4

Eriteade: välijõusaale tuleb puhastada kord ööpäevas

Haapsalu epeevehkleja Nelli Differti sõnul oli uudis temaga samal võistlusel viibinud sportlaste positiivsest koroonatestist ehmatav, kuid tal endal pole õnneks ühtegi sümptomit olnud. Foto: Arvo Tarmula
Laupäevast avanevad välijõusaalid. Neid peab puhastama kord ööpäevas. Foto: Arvo Tarmula

Eriolukorra juht Jüri Ratas muutis kohalike omavalitsuste soovile vastu tulles üleeilset korraldust, et edaspidi tuleks välijõusaale puhastada vähemalt kord ööpäevas.

2. maist tuleb avatud välijõusaali omanikul või valdajal tagada välijõusaali inventari märgpuhastamine vähemalt üks kord iga 24 tunni jooksul.

Korralduse seletuskirjas on välja toodud, et kohaliku omavalitsuse üksused on pärast 27. aprilli korralduse avaldamist juhtinud tähelepanu praktikas ilmneda võivatele probleemidele korralduse täimisega, kuna kohalikel omavalitsustel ei ole piisavalt desinfitseerimisvahendeid ning suutlikkust maksimaalselt iga nelja tunni järel inventari desinfitseerida.

Terviseamet on välja töötanud juhise väliskeskkonnas asuvate pindade ja kõnniteede desinfitseerimiseks. See kehtib nii välijõusaalide kui ka näiteks mänguväljakute ja muude väliskeskkonnas asuvate pindade puhul.

Välijõusaalidele jääb kehtima nõue kinni pidada 2+2 reeglist.

PM2073K
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Roheline
Roheline

Kas mänguväljakud avatakse ka?

loteriivärk
loteriivärk

Oleneb muidugi kasutusaktiivsusest, aga kord ööpäevas puhastamise kasu on üsna nullilähedane. Hommikuks puhas ja päeva jooksul võib seal käia ju pisikutega inimesi päev läbi. Või teine ohuvariant, et käis hommikul inimene nakatanuna ja seejärel kõik ülejäänud terved said nakkuse.Teoreetiliselt.

Roheline
Roheline

Igaüks võtab oma desovahendi kaasa! Pole ju vaja neid seadmeid seal lakkuda….

sinine
sinine

Ma kirjutasin kord päevas puhastamise vajalikkusest. Aga ega peagi aru saama….., kui ikka tõesti ei saa.

wpDiscuz