Vastlapäev tõi selle talve kõige paksema lumekihi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rasmus Siig harjutas Paliveres lumelauaga sõitmist. Urmas Lauri

Läänemaa oli eile üks lumisemaid piirkondi – eile hommikul oli maakonnas lumekihi paksuseks vähemalt kümme sentimeetrit.

Eile öösel alanud lumesadu polnud Lääne Elu trükkimineku ajaks veel lakanud. „Olud on rasked, kriitilise piiri peal,” ütles maanteeameti Lääne teehoiu osakonna juhataja Hannes Vaidla eile kella viie paiku õhtul. „Lund sajab tihedalt. Kõik sahad on väljas, nad on tööl olnud varasest hommikust kuni praeguseni.”

„Käis läbi ka mõte raskete olude väljakuulutamiseks,” ütles Vaidla. Viimane tähendab ametlikku teadet, et teed on korralikult hooldamata. Eile õhtul oldi aga maanteeametis seisukohal, et hooldajad suudavad teed nõuetele vastavas korras hoida.

Vaidla sõnul on teedel kindlasti lõike, kus lumekihi paksus on nõuetekohasest suurem, sest sahad pole uue tiiruga veel sinnani jõudnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
teadmiseks
4 aastat tagasi

Eile polnud vastlapäev.
Eile oli tuhkapäev.