Haapsalu linnapea kehastus videotohtriks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linnapea Urmas Sukles narris ja pilkas iseseisvuspäeva kõnes terviseameti kiidetud perearstikorraldust. Foto: ekraanitõmmis

Haapsalu linnapea Urmas Sukles narris ja pilkas iseseisvuspäeva kõnes terviseameti kiidetud perearstikorraldust. Foto: ekraanitõmmis

Murest puuduva perearsti pärast ilmus Haapsalu linnapea Urmas Sukles vabariigi aastapäeva vastuvõtul rahva ette ekraanil – virtuaalse arstina.

Valgesse kitlisse riietunud Sukles küünitas ekraanilt saalisolijate poole stetoskoobi, et patsiendid üle vaadata ja diagnoos panna. „Palun hingake sisse. Nüüd hingake sügava ohkega välja. Põhjust ohata jätkub,” ütles Sukles. „Nüüd katsuge endal laupa, kas see on soe või külm.” Kiirdiagnoosile – päris terve – järgnes soovitus osta apteegist mikstuuri, kuni apteeke veel on, ja reibas hüüe: „Õde, järgmine patsient!”

Sukles ironiseeris Haapsalus kaks kuud vastu võtnud virtuaalse peretohtri üle, kelle ravida on doktor Ilme Leova 1700 patisenti. Leova jäi 1. jaanuarist pensionile.

Haapsalu linnapea ehitas perearstiprobleemile üles terve aastapäevakõne. „Leidsin efektse võimaluse juhtida sellele tähelepanu,” ütles Sukles eile Lääne Elule. „Mul oli see võimalus, sest ma olen ise ju arstiks õppinud.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
4 aastat tagasi

Selline on Haapsalu linnapea. Nagu mingi ämmaemanda abi pigem🤣🤣🤣

Postimees
4 aastat tagasi

dr. Mengele perearstipraksis ju kandideerib..
Isegi pilt…
T

Vana Johannes
4 aastat tagasi

Varsti läheb veel üks perearst pensionile ja siis veel üks… ! Mida kavatseb terviseamet siis ette võtta? Videodoktoritest tuleb ka põud kätte ja kuidas siis muret lahendada???

politruk
4 aastat tagasi

ega lombakat parandab ainult haud

Kallid
4 aastat tagasi

Inimesed, kuuldavasti töötab perearst Varblas Lääneranna poolt vastremonditud ruumides kahel päeval nädalas. See pole aprillinali.

Mats
4 aastat tagasi

Haapsalu tervis on korras? Jumal tänatud, et inimesi ei ravi.

Kasutu
4 aastat tagasi

Aga siis on ju lahendus olemas. 25000 Suklese tasku ja arst olemas. Selle raha eest teeb värskenduskoolituse ja teenib 5 aastat arstina. Kas sobiks?

Arst
4 aastat tagasi
Reply to  Kasutu

Ohooo!

Valdo
4 aastat tagasi

Hr. Urmas

Liiga tõsine probleem, et nalja teha.

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Küll on ikka saamatud ametites. Ei leia keegi arsti. Peaminister ju lubas probleemi lahendada. Isegi linna pakutav 25 000€ ei aita tal seda(gi) lubadust täita. Mis meie pealinna mees Karilaid sellest saamatusest arvab 🙂 ?

Kodanik2
4 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Vau! Äramine ikka toimingutest ette. Volikogu ei ole veel linna eelarvet kinnitanud. Ilmselt jääb see 25 000 ka kinnitamata, sest Sukles ei oska seda raha sihipäraselt uuele doktorile üle anda. Aga elame-näeme, ehk keegi tark oskab linnapead ka harida.

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik2

Valija peaks oskama. Aga valimiste ajaks unustatakse kõik ära.