3

Lähipäevadel tuleb kohati kuni 13 kraadi külma

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Teeolud on talvised veel ka lähipäevil. Foto: Urmas Lauri
Teeolud on talvised veel ka lähipäevil. Foto: Urmas Lauri

Lähipäevadel tuleb kohati kuni 13 kraadi külma, prognoosib ilmateenistus.

Neljapäeval (27. veebruaril) nihkub Gotlandi lähistel olev madalrõhkkond Läti ranniku poole ja selle kirdeserv katab Eestit. Vahetevahel sajab lund, Põhja-Eestis võib tuisata. Saaremaal ja Lõuna-Eestis on sadu vesisem (sajab lörtsi, sekka ka vihma). Tuul puhub idast ja kirdest ja on tugev eelkõige saartel ja põhjarannikul, puhanguid on kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, päeval 0..-3, meretuulega rannikul jääb ööpäevaringselt veidi üle 0°C.

Reedel (28. veebruaril) liigub hääbuv madalrõhkkond üle Läti Venemaa poole ja selle servas sajab meil siin-seal kerget lund. Tuul nõrgeneb ning puhub öösel kirdest, päeval valdavalt loodest. Õhutemperatuur on öösel -2..-8, päeval 0..-3°C.

Laupäeval (29. veebruaril) on lauge kõrgrõhuharja mõjul mõneks tunniks enam selgemat taevast. Kerget lund sajab kohati. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, õhtul pöördub lõunasse ja saartest alates tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3..-9, kui taevas selgineb, siis langeb sisemaal alla -10°C, päeval -2..+2°C.

Pühapäeva (1. märtsi) öösel kõrgrõhuhari eemaldub, aga ilm on veel sajuta, kuid tugevaks tõusva lõuna- ja kagutuulega. Õhutemperatuur on -1..-6, saartel ja läänerannikul 0..+2°C. Päevaks laieneb madalrõhkkonna idaserv üle Läänemere, lume- ja lörtsisadu jõuab saartele ja laieneb üle Eesti, pärastlõunal tuleb Lääne-Eestis ka vihma sekka ja sadu nõrgeneb. Puhub tugev kagutuul, õhtul pöördub lõunasse ja edelasse. Õhutemperatuur tõuseb pärastlõunaks 0..+3°C-ni.

Esmaspäeval (2. märtsil) tõmbub madalrõhkkond Läänemere poole ja idapoolne kõrgrõhuala pisut tugevneb. Öösel lörtsi- ja vihmahood taanduvad ja päev on peamiselt sajuta. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +2..+5°C.

Teisipäeval (3. märtsil) on pisut mõjusam kõrgrõhuala. Kohati sajab lörtsi, sekka ka vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +2..+4°C.

Kolmapäeval (4. märtsil) läheneb Taani väinade kohalt uus madalrõhkkond ja toob meile vihmasaju. Lõunakaare tuul püsib mõõdukana. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +2..+5°C.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jaanipäev
Jaanipäev

Kui ilmataat vingerpussi ei mängi ja kõik läheb normaalselt, siis jaanipäevaks tuleb 18 kraadi ülma ja Rukkirahule toimub Linnavaltsuse matk-jooks, kui linn jõuab jaanipäevaks jäätee lumest puhastada. Lubatakse ka uiskudega osavõtjaid osa võtma.

Valli
Valli

Ei olnud naljakas, proovi midagi muud.

juss
juss

Nendest euronaljadest saavad aru ainult naljategijad ise ja vaat see on juba naljakas!

wpDiscuz