Galerii: saalijalgpalli turniiri võitsid Märjamaa ja Vändra

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30
Pärnu võistkonnad omavahel. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval oli Haapsalu Wiedemanni spordihoones Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatud noorte saalijalgpalliturniir Taebla Auto karikatele. Suurtest võitis Märjamaa, väikestest Vändra.

Kahes vanuserühmas osales 15 tiimi. „Kohal on umbes 130 last,” ütles võistluste peakohtunik Jaanus Getreu.

Vanemas vanuserühmas, kus mängisid 2009-2010 sündinud lapsed, võitis Raplamaa JK/Märjamaa, alistades finaalis Pärnumaa JK II võistkonna. 3.-4. koha mängus oli Pärnumaa I võistkond üle Lõuna-Läänemaa JKst.

2011-2012 poiste võistkondi oli kokku kaheksa. „Turniir oli huvitav, võistkonnad olid väga võrdsed. Lapsed mängisid, silmad särasid. Mis selles eas väga tähtis,” ütles Getreu.

Poolfinaali murdsid kahest neljasest alagrupist end Vändra JK Vaprus ja Haapsalu JK Kratid, ning Pakri Sk ja FC Kuressaare. Poolfinaalid olid samuti tulised. Esimeses alistas peale viigilist mängu FC Kuressaare penaltiseerias 2:1 JK Kratid võistkonnad, teisest pääses finaali Vändra. Pronksimängus võitis JK Kratid 3:0 Pakri SK.

Finaal oli viigiline kuni mängu eelviimase minutini, siis lõi Vändra kolm väravat ja sellega võitis ta FC Kuressaare tiimi.

„Seega vanemate turniiril alistas väikene Märjamaa suure Pärnu ja väikeste turniiril väikene Vändra suure Kuressaare,” tõdes Getreu.

Getreu sõnul õnnestus Lõuna-Läänemaa JK korraldatud XII Taebla Auto karikaturniir igati. „Pealtvaatajaid oli väga palju, lapsevanemad, sõbrad-sugulased,” kirjeldas Getreu.

Turniirist võtsid osa Lõuna-Läänemaa JK, Pärnu jalgpalliklubi, Pärnu jalgpalliklubi Vaprus, Pakri spordiklubi, FC Kuressaare, Raplamaa JK/Märjamaa, Vändra jalgpalliklubi Vaprus. Läänemaad esindas esinduslikul noorteturniiril jalgpalliklubi Kalev/Kratid võistkond.

Taebla Auto noorte karikaturniir on päris pika ajalooga. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Taebla Auto koostöö viisteist aastat tagasi viis noorte jalgpalli arendamise Läänemaa lõunaosas just sellise turniiride sarja korraldamiseni.

Tavaliselt on Lõuna-Läänemaa JK üks tähtsamaid ettevõtmisi toimunud ikka koduses Lihulas. Kuna aga vana spordihoone on lammutatud ja uus ehitamisel, toimuvad kõik talvised võistlused Haapsalus.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments