Haapsallased otsivad mööda apteeke ravimeid taga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu Benu apteegi farmatseut Inna Varbola. Arvo Tarmula

Haapsalu Benu apteegi farmatseudi Inna Varbola sõnul peavad apteekrid puuduoleva asemele leidma asendusrohu. Kui valu- ja põletikurohi Diclopram oli otsas, sai seda asendada kahe teise ravimiga. Arvo Tarmula

Haapsalu apteekrid ja perearstid kinnitavad nagu ühest suust, et sellist ravimipuudust kui tänavu pole nende silmad veel näinud.

„Just oli üks kõne, kus patsient helistas, et rohtu pole saada,” ütles Haapsalu perearst Helle Saarsoo. Viimastel kuudel helistatakse sel põhjusel massiliselt. Kõige hullem on Saarsoo sõnul vererõhurohtudega ja pole ka mingit infot, kui kaua kriis kestab.

„Täna olen pidanud kaks raviskeemi muutma – ravimit vahetama,” ütles Saarsoo. Hiljuti helistas patsient, kes oli kuulnud, et Märjamaa apteegis on tema rohtu saada, küsis uut retsepti, et läheb ostab kõik ära. „Inimesed ajavad üle Eesti rohtu taga, see pole normaalne,” ütles Saarsoo.

Haapsalu apteekrid laiutavad samuti käsi. „Küsige parem, mida meil on,” ütles Haapsalu Vana apteegi proviisor Aire Rohela vasuseks küsimusele, mis rohtu neil pole. Otsas oli Vanas apteegis juba nädalaid podagraravim Allopurinol.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Neo
4 aastat tagasi

Ravimite mügiga tegelevad suurhaid näitavad aegsasti, mis juhtub aprillis tegelikult…..

lugeja
4 aastat tagasi
Reply to  Neo

No vaevalt need ärimehed lihtsalt oma tulust lahti ütleks. Ju see probleem ikka mujal on.

vanaema
4 aastat tagasi
Reply to  lugeja

No te vaadake ja vaagige seda meie riigi elu-olu praeguseks ajahetkeks 1. Valitsus, mis meid juhib kiidab peaministri suu läbi paljudest tehtud otsustest, mis tema arvates see valitsus on rahva heaks teinud 2. Võtame pensionireform-OECD juba hoiatab, meie pangad samuti,hea, et pole nad seda veel teoks teinud 3. Apteegireformi lolluse päästsid eile 7koalitsiooniinimest vastu hääletades. 4.Helme sõimab rahvasaadikuid riigikogu puldist ajusurmas olevateks. 5. Noorem Helme käis Ameerikas mõned kuud tagasi pangameestega soolot tegemas 6. Soome noort naisjuhti halvustas samuti Helme 7. President pidi vabandama 8.Ratas pidi vabandama 9. opositsioon on nõrk, et tuul alla teha EKRE maffiale Seda rida saaks… Loe rohkem »

Juss
4 aastat tagasi
Reply to  vanaema

Selle kommi autoril on raudselt jäänud vajalikud rohud apteegist saamata.

ka üks mytt
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Ja kust neid rohtusid võttagi on ,kui esimest korda uue Eesti ajaloos on streigijärg ka apteekidesse jõudnud. kelle süü, ikka sellesama koalitsiooni,kellest eelpool pikemalt kirjeldatud.

Juss
4 aastat tagasi
Reply to  ka üks mytt

Hull lugu küll. Miljonäride streik, need on need sellist kes sinu käest raha ära võtavad nii, et sa ise ka aru ei saa. Mõtle nüüd natuke mytike ikka, milline koalitsioon sellega alustas. Praegune tahtis sellele just stoppi panna mis õnneks ebaõnnestus. Osta apteegist midagi mis aitab orjenteeruda nendes asjades.

Mikk
4 aastat tagasi
Reply to  Neo

Miks sa arvad, et apteegireform mõjutab olemasolevate ravimite nimistut apteegis? Ma arvan sul oleks aeg tutvuda teemaga enne kui sa propagandistlike hüüdlauseid välja loobid.