Haapsallu tuleb jalgpallihall

Riigikogus vastu võetud 2020. aasta riigieelarves on ette nähtud kuus miljonit eurot multifunktsionaalsete aastaringselt kasutatavate jalgpalli sisehallide rajamiseks. Tegemist on pilootprojektiga Keskerakonna valimisprogrammist, mis näeb ette jalgpallihallide ehitamise suurematesse Eesti omavalitsustesse, sealhulgas ka Haapsallu.

Järgmisel aastal alustatakse kultuuriministeeriumi ja Eesti jalgpalli liidu koostöös praeguste plaanide kohaselt sisehallide ehitamist Tartus, Haapsalus, Viljandis ja Raplas. Riigikogu liige ja Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid ütles, et halli valmimist on Läänemaal kaua oodatud.

„Haapsalus on korralikul tasemel muru- ja kunstmuruväljak, kuid talvel tuleb harjutada võimlates. Sama probleem kimbutab ka teisi Läänemaa omavalitsusi,” lausus Karilaid. „Jalgpall kogub Läänemaal järjest rohkem populaarsust ning treenerid teevad noortega head ja tänuväärset tööd. Jalgpallihalli valmides saame viia treeningtöö uuele tasemele.”

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tunneb headmeelt, et valitsus ja parlament toetavad Keskerakonna algatust. „Iga spordile investeeritud euro toob inimeste tugevama tervise näol raha mitmekordselt tagasi,” ütles Reps. „Tegemist on pilootprojektiga, millele tuleb kindlasti jätk. Iga maakonnakeskus vajab vähemalt üht jalgpallihalli. Tallinna kogemus on näidanud, et huvi jalgpalli mängimise vastu on suur aastaringselt.”

Täismõõtmelise jalgpalli sisehalli ehitamine läheb maksma umbes 1,2 miljonit eurot ja ülalpidamine jääb omavalitsuste kanda. Võrreldes Põhja-Euroopa riikidega on Eesti jalgpalli infrastruktuuri osas alles lapsekingades. Eestis oli mõne aasta taguse uuringu järgi üks jalgpalliväljak iga 9571 elaniku kohta, Soomes on vastav number 1338. Teisisõnu – Eesti jalgpalliharrastajatel on väiksemad võimalused trenni tegemiseks. Ka sisehalle on Soomes kümneid enam kui meil.

„Islandi jalgpallikoondise viimaste aastate edule pandi alus käesoleva sajandi alguses, kui omavalitsused alustasid jalgpalliliidu eestvedamisel sisehallide rajamisega,” selgitas Karilaid. „Jalgpallihall võimaldab spordialaga tegeleda aastaringselt ja meie noored saavad seeläbi konkurentidega samaväärsetes tingimustes harjutada.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
4 aastat tagasi

🎖️🎖️🎖️

Soccernet.ee-s vähe teised numbrid
4 aastat tagasi

Statsionaarse halli rajamise kulu (koos selle all oleva kvaliteetse kunstmuruväljakuga) on umbes umbes neli miljonit eurot, teisaldatava kuppelhalli puhul käib jutt kahest miljonist eurost.

Puzikov
4 aastat tagasi

kott kloori sisse ja kärab küll.
Kusjuures lapsi on tõesti palju seal radade peal, ujuks nad poleks isegi probleemi, aga need etendavad rohkem komejanti. Eriti hull on siis kui koolivaheaeg, siis tuleb ujulast eemale üldse hoida v õhtu väga hilja minna.

KodanikS
4 aastat tagasi

Tehke veekeskus ka suuremaks või ehitage Uuemõisa põllu peale uus ja suurem. Ei ole enam ruumi ujuda kui lubatakse kolme klassi jagu lapsi spordi tundi korraga.
Ja mis hooldustöid te juunis teete? Katus laseb isegi vihmase ja sooja ilmaga juba igalt poolt läbi. Suure basseini sügavamas otsas pole endiselt suudetud metall treppe välja vaheta/korda teha. Millal viimati basseini äärset põrandat pesti, väikse basseini veest välja jäävat äärt puhastati? Põrand on juba roheliseks minemas ja valged plastik ääred ka ümber basseini ning mullivanni.
Võiksite rohkem puhtust hoida basseinide juures.