Poed ihkavad ravimite müügiõigust saada

Lääne Elu

info@le.ee

Nõva osavallakogu esimehe Aivar Oruste sõnul on ravimimüük keeruline teema. Foto: Urmas Lauri

Nõva osavallakogu esimehe Aivar Oruste sõnul on ravimimüük keeruline teema. Foto: Urmas Lauri

Kaupmeeste liit saatis apteegireformi töörühmale teisipäeval ettepaneku lasta ravimiturg täiesti vabaks, nii et käsimüügiravimid jõuaksid tavakaupluste lettidele. See on üks variante, mida ravimiseaduse uuesti lahti võtnud koalitsiooni töörühm arutab, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kaupmehed on apteegireformi eelõhtul, kui ravimiseadus ümbertegemisele läheb, haistnud oma võimalust ja saatnud koalitsiooni töörühmale ettepaneku lubada riiklikult kokku lepitud käsimüügiravimid ka poelettidele.

Kaupmeeste liit on seisukohal, et käsimüügiravimite kasvõi osaline lubamine väljaspool apteeke aitaks kaasa ravimite kättesaadavusele, vähendaks ravimite hulgi- ja jaemüügituru kontsentreeritust ning soodustaks hinnakonkurentsi tekkimist ravimite jaemüügis. Jaekaupmeeste hinnangul leevendaks see käik ettevõtlusvabaduse ja tegevusala vaba valiku piirangut.

“Käsimüügiravimite lubamine jaemüüki ei ohusta kedagi,” väidab kaupmeeste liit oma pöördumises apteegireformi töörühmale, lisades, et teistes EL-i riikides, kus see on lubatud, ei ole käsimüügiravimitega õnnetusjuhtumeid peaaegu olnud. Käsimüügiravimid on tavakauplustes ja kohati ka tanklates müügil enam kui pooltes EL-i liikmesriikides.

Turu täielik avamine ehk käsimüügiravimite lubamine poodidesse ja tanklatesse on üks võimalikke tööversioone, mida koalitsiooni apteegireformi töörühm on arutamas.

Vt ka: “Nõva taotleb eriõigust poes ravimeid müüa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
4 aastat tagasi

Hakkate ravimeid ka suvaliste riiulite vahel pakkuma? Iga komm ja muu magus nänn olgu oma riiulis. Miks on vaja tee pakkide või vee pudelite vahele komme riputada? Kassade juures võiks ka ainult nätsud olla, muu nänn olgu seal kus kommid ja küpsised.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi

Kui võrrelda täpselt sama hambapasta hinda kaupluses ja apteegis, siis on selge, miks rohumüüjad oma privilegeeritud staatusest loobuda ei taha.