Teed võivad muutuda erakordselt libedaks

Lääne Elu

info@le.ee

Libedatõrjevahendid tasub varem ära osta. Foto: Pixabay

Teed võivad muutuda väga libedaks. Foto: erakogu

Mitmel pool mandri-Eestis on teedel juba jäidet, teatas maanteeamet. Riigi ilmateenistus hoiatab, et kohati võib sadada jäävihma.

Ilmaprognoosi kohaselt jõuab hommikul saartele tihedam sajuala, mis liigub sealt mandrile. Mandri lääneosas sajab vihma ja lörtsi, idaosas lörtsi ja lund, kohati ka jäävihma. Sadu on tugevam Põhja-Eestis. Külmadele pindadele ladestuv sadu muudab teed erakordselt libedaks!

Maanteeamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad libedustõrjega, ent sellele vaatamata võivad teed järsku libedaks muutuda. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja sõidustiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Pimedal ja märjal ajal liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid.

Maanteeamet soovitab kõigil, kel veel rehvid vahetamata, seda kohe teha. Alates 1. detsembrist on talverehvide kasutamine kohustuslik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vänt Võll
4 aastat tagasi

Vähemalt Haapsalus pole poltsei küll rehve sel sügisel kontrollinud. Seepärast huisutavad paljud siiani suvesussidega. 🥴

niimoodi siis
4 aastat tagasi
Reply to  Vänt Võll

Ei nad huisuta midagi, hoopis UISUTAVAD eesti keeles