Muinsuskaitseamet nõudis taastusravihaiglale puitaknaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vaade merelt taastusravihaiglale. Ujulaga juurdeehitis tuleb kunagise mudahoidla kohale. Eskiis

Vaade merelt taastusravihaiglale. Ujulaga juurdeehitis tuleb kunagise mudahoidla kohale. Eskiis

Muinsuskaitseamet loobus Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse (HNRK) juurdeehitisel plastakende paigaldamise keelust, sest puitakende kasutamine oleks ehitushinna liiga kõrgeks ajanud.

Haapsalu vanalinna kaitsevööndis Sadama tänaval asuva Haapsalu taastusravihaigla juurdeehitise puhul on muinsuskaitse eritingimustesse kirjutatud klausel, et tuleb kasutada traditsioonilisi ehitusmaterjale, mis välistas juurdeehitisele plastakande paigaldamise.

Septembri lõpus kirjutas HNRK juht Kadri Englas muinsuskaitseametile kirja, milles palus puitakende kasutamise nõude üle vaadata. Plaanitavasse juurdeehitisse tuleb patsiendihotell, võimla ja ujula.

Englase hinnangul tundus plastakende keelamine juurdeehitise puhul liialt karmi nõudena, seda enam, et olemasoleval haiglahoonel on plastaknad ja plastakende keeldu pole ka HNRK ümberkaudsete hoonete, näiteks Promenaadi hotelli laienduse eritingimustes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Raha
4 aastat tagasi

Teeb imet

maestro
4 aastat tagasi

puitaknad hävitavad metsa

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  maestro

VALETAJA! Puuraidurid hävitavad metsa,mitte aknad!

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Agu

maestro , astu tagasi

maestro
4 aastat tagasi

muinsuskAITSE on tahumatu
koondada bürokraadid

113
4 aastat tagasi

krt plast aknad mis vahet seal on ega visuaalselt vahet ei tee kas on puit või plast ,aga kui vanalinna mingi spordi hall püsti pandi kus siis muinsuskaitse oli või topiti suud rahapudru täis,mis on üks jubedus teiste kõrval.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  113

Sellega nõus, et kus siis oldi, aga samas koolile väga vajalik maja. Tore kui lapsed saavad sportida kaasaegsetes tingimustes

Tamm
4 aastat tagasi

Ja nii nad tapsidki meie ilusa juubelitamme 🙁

misasja
4 aastat tagasi

muudkui keelavad krdid. Maksku kinni ka siis! Vbl ootas ametnik ise maksu hoopis. Igast ametnike on üldse liiga palju, piisaks külavanemast ja paarist abilisest.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  misasja

No plastikust maailm on ikka väga kole!