Algkooli kummitab ka uues majas ruumipuudus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu algkooli direktor Malle Õiglas kooliuksel, mis tuleb ehitustööde ajal ennistada. Arvo Tarmula

Haapsalu algkooli direktor Malle Õiglas kooliuksel, mis tuleb ehitustööde ajal ennistada. Arvo Tarmula

Suur remont ei päästa Haapsalu linna algkooli ruumipuudusest, sest esialgu plaanis olnud pööningukorruse väljaehitamine pole võimalik.

Kuigi Haapsalu algkooli maja ei ole muinsuskaitse all, kehtivad sellele eritingimused, mis nõuavad enne ehitustöid uuringute tegemist.

„Tehtud on akende, siseviimistluse ja konstruktsioonide uuring. Septembris valminud uuringu tulemusena selgus, et pööning on liiga madal ega vasta tänapäeva nõuetele ega ka tuleohutusnõuetele. Katust tõsta aga ei tohi,” selgitas Haapsalu linnavalitsuse ehitusnõunik Aivar Sein.

See tõmbas kriipsu peale algsele eskiisile, mis nägi ette, et pööningukorrusele tulevad klassid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Haapsalu on üks mõistatuslik linn ! 60 aastat tagasi oli siin üle kolmandiku rohkem inimesi aga apteeke oli 2,täna 7.Koole oli kaks kuigi peab mainima käidi ka kahes vahetuses ja üks oli vene kool.Nüüd on kolm koolimaja ja ei mahu kuidagi ära.

Ain
4 aastat tagasi

Eks direktoril on ambitsioon, et tema koolis peab ka palju lapsi olema. Kui algkooli maja on väike, siis oleks pidanud rohkem õpilasi planeerima põhikoolimajja ja probleemi poleks.

tagasikäik
4 aastat tagasi
Reply to  Ain

…et siis suuname lapsed sinna, kuhu ametnikel on mugavam? Mitte elukohta, lapsevanema soovi ja kooli mainet arvestades? Sellises linnas ma ei tahaks elada.

Pööbel
4 aastat tagasi

Kuidas ruumipuudus??? Kas uut põhikooli projekteerides ei teatudki, kui palju lapsi linnas on? Kohvipaksu pealt pandi põhikooli suurus paika? Naljavennad need linnavalitsejad koos oma haridus- ja ehitusjuhtidega.

vajadus
4 aastat tagasi
Reply to  Pööbel

Surud kõik ühte majja? Kolhoos väikeste laste jaoks. Algkool on hoopis teine kool ja see jääb.

Pööbel
4 aastat tagasi
Reply to  vajadus

Muidugi-muidugi teine kool. Jutt oli ruumiPUUDUSEST. Liigagi hästi mäletan, kuidas klassist väljasaamiseks pidi klassivend oma laua klassiukse eest ära tõstma – nii palju lapsi oli klassis. Vene kooli tühjenemine oli siis juba täies hoos.

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Pööbel

Mis siia puutub põhikool, kui jutt käib algkoolist? Enne kui linn hakkas koolihoonetega tegelema (ehitama, remontima) võinuks kuulda ka kogukonna häält ja istunud maha ning arutanud veidigi. lahtisi otsi on palju – mis saab tulevikus Kuuse tänava koolimajast? Mis oleks, kui huvikool koliks sinna ja mis siis huvikooli hoonest saaks? Kui huvikool koliks tõesti Kuuse tänavale, kas siis ei oleks saanud galerii kaudu algkooli ja huvikooli hooneid ühendada ning ruumi probleem saaks kohe lahendatud. Need oleksid ühed variandid. Ei saa aru seesugusest linnavalitsusest, kes on end kapseldanud oma mulli ja kogukonnaga ei suhtle.

Uitmõte
4 aastat tagasi

Naljatilgad – Kuuse tn koolimaja korda selle raha eest, mõlemad algkoolid sinna kokku (HPK ja HLA) ning Ehte tänavale muusikakool. Uus põhikool siis ainult põhikool. Kastani tänava tänased muusikakooli ruumid sots.eluruumideks riigikortermaja rahade eest. Kõigil ruumi lahedalt olla, kõigil nõuetele vastavad ruumid, kõik õnnnelikud ja linnal hunnik korda tehtud hooneid. Aga tegelikkus – meid juhivad vaid emotsioonid.